Datum: 13/02/2015 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Het Kuipje
Genk met de hakken over de sloot in het Kuipje
Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
Genk met de hakken over de sloot in het Kuipje
Foto: © Photonews

Racing Genk heeft een hele belangrijke overwinning geboekt op het veld van Westerlo. Het was Kara die de Limburgers in het slot van de partij bevrijdde nadat Genk een vroege voorsprong had weggegeven.

Robby Morren in Westerlo

Bij Racing kreeg Steeven Joseph-Monrose voor het eerst dit seizoen een basisstek, De Ceulaer verhuisde naar de bank. Ook bij Westerlo moest een aanvaller plaatsruimen: coach Van Veldhoven verkoos Koffi boven Diagne.

Snelste goal van het seizoen

“Ik probeer met mijn acties het vuur in het team te krijgen”, zo vertelde Thomas Buffel afgelopen week nog. Vrijdagavond lukte dat aardig. Na amper 21 seconden en een slechte pass van Geudens maakte de aanvoerder er knap 0-1 van.

Een wel heel erg snelle opdoffer voor de op één na meest gepasseerde verdediging uit de Jupiler Pro League. Maar twee minuten later hadden de bordjes alweer in evenwicht moeten hangen. Na een enorme dekkingsfout kon Koffi zijn hoofd helemaal vrij tegen de bal zetten, maar hij mikte onbegrijpelijk naast.

Halfweg het eerste bedrijf kwam de Genkse defensie  met de schrik vrij na twee geweldige kansen voor de thuisploeg. Koffi treuzelde te lang en zo kon Kabasele zijn schot afblokken en Cools  trapte van dichtbij een half metertje over. Köteles moest wat later de handen uit de mouwen steken op een trap van Koffi.

Genk, dat in zwarte outfit speelde, liet de kans liggen in het begin van de tweede periode om de voorsprong te verdubbelen. Schrijvers kopte van dichtbij over en moest korte tijd langer naar de kant voor Okriashvili.

De Kemphanen slaagden er niet meer in kansen te creëren, maar in voetbal kan het altijd vanop een stilstaande fase. Molenberghs schilderde een vrije trap op het hoofd van Kofffi die Köteles verschalkte. (1-1) Genk kwam nog heel goed weg toen Apau het leer op de kruising knalde, wat was dat een geweldige trap.

In een zinderend slot boekte Racing Genk alsnog de overwinning. Kara kopte een hoekschop van Gorius staalhard tegen de touwen. Zo boekt Genk een hele belangrijke overwinning met het oog op een play-off 1-ticket. Westerlo blijft achter met 0 op 6.

Opstellingen

Westerlo Westerlo

  Speler G Beoordeel
Vanlangendonck Koen 90' -
Apau Mitch 90' -
Maertens Birger 90' -
Schuermans Kenneth 90' -
Mustoe Jordan 90' -
Geudens Kevin 90' -
Cools Jens 90' -
Schouterden Nils 90' -
Lecomte Raphaël 71' -
Molenberghs Jarno A 90' -
Koffi Jean Romaric 82' -
  Bank G Beoordeel
Aoulad Mohammed 19' -
Diagne Mbaye 8'  
Rommens Nicolas -  
Sipovic Enes -  
Cordier Michaël -  
Godeau Bruno -  
Dorda Christian -  

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Köteles Laszlo 90' -
Anele Ngongca 90' -
Kara Mbodji Serigne Modou 90' -
Kabasele Christian 90' -
Castagne Timothy   90' -
Buffel Thomas  90' -
Milinkovic-Savic Sergej 90' -
Gorius Julien A 90' -
Cissé Sekou 80' -
Joseph-Monrose Steeven 80' -
Schrijvers Siebe 59' -
  Bank G Beoordeel
Okriashvili Tornike 31' -
Kage Hervé 10' -
Cavric Aleksandar   10' -
De Ceulaer Benjamin -  
Gerkens Pieter -  
Walsh Sandy -  
Bizot Marco -  
Herbeleef Westerlo - KRC Genk

Vooraf