Reactie Van Veldhoven heeft een les voor zijn spelers: "We moeten ballen aan het lijf hebben"

Robby Morren
Robby Morren
| 2 reacties
Van Veldhoven heeft een les voor zijn spelers: "We moeten ballen aan het lijf hebben"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Westerlo maakte tegen Racing Genk een leerproces door. Dat is de conclusie van Harm Van Veldhoven die zag dat zijn jongens in de slotminuten alsnog een punt uit handen gaven.

Robby Morren in Westerlo

"De match begint vanaf de eerste minuut en eindigt pas in na de extra tijd", zo vatte de coach samen. "We incasseerden al na enkele seconden een goal van een team dat absoluut moest winnen en we gaven zo onze troeven uit handen."

Westerlo voetbalde enkele goede kansen bij elkaar en scoorde in de tweede helft de gelijkmaker. "Dat zorgde voor vertrouwen en we kregen enkele zeer goede kansen. Op dat moment hadden we de 2-1 moeten scoren."

In het slot moest Westerlo zich gewonnen geven na een koppel van de stevige Kara. "Mijn speler waren te veel onder de indruk van de luchtmacht van Genk.  Dat heeft ook te maken met maturiteit. We moeten ballen aan het lijf hebben om op resultaat te spelen."

Geudens: "We hadden zeker een punt verdiend"

Ook voor Kevin Geudens heeft de wedstrijd een zure nasmaak. "We hadden zeker een punt verdiend. Het is jammer dat we zo slecht startten na een foute bal van mij. Dat bracht toch wel wat onzekerheid in ons team", vertelt hij aan Voetbalkrant.

"In de tweede helft slaagden we erin druk naar voor te zetten en kansen te creëren. Onze gelijkmaker was verdiend, die 1-1 had ik een terechte uitslag gevonden. We wisten immers toch wel heel wat kansen te creëren tegen een ploeg uit de top zes.""

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties