Opdoffer voor scheidsrechtersgilde: Nzolo hangt fluitje aan de haak

Opdoffer voor scheidsrechtersgilde: Nzolo hangt fluitje aan de haak
Foto: © Photonews

Scheidsrechter Jérôme Efong Nzolo kreeg normaal gezien begin april zijn laatste kans om te slagen voor zijn fysieke proeven om scheidsrechter te worden tijdens de play-offs. Maar zover komt het niet: Nzolo houdt er gewoon mee op.

Een maand geleden moest Nzolo door een verkoudheid nog vroegtijdig afhaken. Normaal kreeg hij vandaag zijn laatste herkansing, maar die heeft hij niet gegrepen.

Integendeel: hij heeft besloten om er de brui aan te geven als scheidsrechter. De viervoudige ref van het jaar zal dus ook tijdens de play-offs niet te zien zijn op de voetbalvelden."

Troosteloze einde van mooie carrière

"Ik bedank Jérôme persoonlijk voor de wedstrijden die hij heeft geleid in binnen – en buitenland. Ik respecteer zijn beslissing en wens hem veel succes in de toekomst", geeft Frank De Bleeckere, de Elite & Talent Referee Manager van de KBVB, mee.

Nzolo stopt om persoonlijke redenen. De KBVB wil hem danken voor de jarenlange goede samenwerking. De 40-jarige ref van Gabonese origine houdt er zo mee op na 19 jaar werkzaam te zijn in België, waarvan negen jaar op het hoogste niveau.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties