Top&Flop De toppers en floppers van de midweekspeeldag

De toppers en floppers van de midweekspeeldag
Foto: © Photonews

Ook dit seizoen geeft de redactie wekelijks in deze Top & Flop een beschouwing van de hoog- en laagvliegers van de afgelopen speeldag. Wie was top en wie was flop?

Door Aernout Van Lindt

TOP

Gent - Anderlecht

Hebt u soms (vaak) ook dat gevoel dat je bij verslagen van buitenlandse wedstrijden zit te kijken naar iets dat vooruit wordt gespoeld aan dubbele snelheid?

Wel: in de tweede helft bekroop ons (bijna) hetzelfde gevoel bij het bekijken van Gent - Anderlecht. Kans op kans, vol intensiteit, vol snelheid en met snedige acties. Jammer dat er maar een winnaar kon zijn.

Joske

Helemaal terug van eigenlijk nooit echt helemaal weggeweest? Joske. Hoe Izquierdo tegen Charleroi dartelde, dat hebben we nog niet te vaak gezien anno 2015 op de Belgische voetbalvelden.

Blauw-zwart staat halfweg play-off 1 nog steeds helemaal bovenaan, elke match dat ze nu winnen zetten ze een stap naar de titel. Maar goed dus dat de winger net nu terug in bloedvorm aan het raken is.

Straffe kerels

En dan zijn er nog de straffe Kerels uit Kortrijk, die met een geweldige prestatie uitpakten en zo de nederlaag in het Astridpark helemaal doorslikten.

En of de Veekaa een scherprechter kan zijn in deze play-off 1. Een Europees ticket? Dat kan na de 7 op 9 nog steeds en zo blijven de troepen van Vanderhaeghe verbazen.

FLOP

De efficiëntie van Anderlecht

Kans na kans werd gemist door paars-wit. Zo zorgden ze er voor dat ze opnieuw buitenshuis geen punten wisten te rapen. Al hadden ze het - net als in Brugge - ook deze keer weer 'gewoon' moeten afwerken.

Tielemans scoort dan wel pareltjes met hopen de laatste weken, de rest van de ploeg laat grotere kansen gewoon pardoes liggen. Zo ga je geen kampioen worden, Anderlecht.

De stilstaande fases van Anderlecht

Nog zo'n probleem van de paars-witte brigade: keer op keer blijven ze doelpunten slikken op stilstaande fases. Dat was al zo tegen Club Brugge, dat deden ze nu ook dunnetjes over tegen de Buffalo's.

Opnieuw: zo ga je geen kampioen worden, Anderlecht. In de komende vijf wedstrijden wordt het dus zaak om topvoetbal te koppelen aan de nodige slimheid om nog door te stomen naar de top.

De keuzes van Riga

José Riga lijkt stilaan het gelag te moeten betalen bij de Rouches. En dat kunnen we enigszins begrijpen, want op bezoek bij Kortrijk maakte hij wel enkele hele vreemde keuzes.

De 4-5-1 sloeg niet aan, invaller Legear bleek de man die er het meeste zin in had en De Camargo op de bank zetten is eigenlijk altijd een foute keuze. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties