Standard klopt Anderlecht en ziet titel in BeNe League nu héél dichtbij komen

Niet enkel in play-off 1 staan er duels tussen Anderlecht en Standard op het programma, ook in de BeNe League was het vandaag zover. En met een serieuze inzet, want de Rouchettes zijn dankzij een overwinning tot op een horde van de titel genaderd.

Aernout Van Lindt in Tubeke

Standard begon aan zijn opdracht tegen Anderlecht in Tubeke met twee punten voorsprong op Twente. In theorie konden ze na vanavond dus kampioen worden, al was het vooral zaak om geen punten te laten liggen - iedereen ging er vanuit dat de Tukkers in eigen huis tegen Heerenveen hun zaak wel zouden doen.

In een erg nerveus begin was meteen duidelijk wat de belangen waren van de clasico onder de vrouwen. Vocaal wonnen de thuisfans overigens ruim: een 25-tal paars-witte fans maakten 90 minuten lang het nodige kabaal.

Coutereels met snelle domper

Zij konden echter ook niet voorkomen dat de bezoeksters al snel op voorsprong kwamen. Een corner raakte niet goed weg en Coutereels kon van dichtbij binnenkoppen.

In een verder evenwichtige eerste helft kwamen de kansen vooral uit de tweede lijn, maar een tweede goal kregen we niet meer te zien voor de koffie.

Nog een horde tot de titel

Ook na de koffie ging het spel goed op en neer, al waren er iets te veel onzorgvuldigheden om te spreken van een echte topwedstrijd. Maar amusant en spannend bleef het sowieso wel.

Yüceil had de 0-2 een aantal keer aan de voet, op corners bleef ook Coutereels gevaarlijk. Zij scoorden echter - met dank ook aan een sterke keepster Lemey - niet. En zo bleef het spannend tot op het einde.

Zeker toen in het slotkwartier Pauline Crammer eens vrijstaand kon uithalen, maar net over de kooi. In de toegevoegde tijd werd het dan alsnog 0-2 via Schoenmakers en zo staat Standard op een horde - PSV - van de titel.