Mornar achtervolgt Anderlecht niet langer

Mornar achtervolgt Anderlecht niet langer
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht en zijn voormalige manager Michel Verschueren bereikten een financiële overeenkomst met het parket van Luik. Op die manier worden ze niet langer vervolgd voor mogelijke wanpraktijken bij de transfer van Ivica Mornar van Standard naar Anderlecht in 2001.

Verschueren werd beschuldigd van ‘valsheid in geschrifte en gebruik van valse stukken’. Bij de transfer van Mornar zou Anderlecht immers een onbekend bedrag aan de speler hebben gestort om zo het salaris van de speler te beperken en minder sociale lasten te betalen.

Ook verschillende anderen die betrokken waren bij de transfer, zoals de nieuwe CEO van de Pro League Pierre François en huidig Club Brugge-trainer Michel Preud’homme, konden een eventuele vervolging afkopen.

Wél een straf voor D'Onofrio?

Luciano D’Onofrio, de toenmalige sterke man van Standard, wordt wel doorverwezen naar de correctionele rechtbank. Hem hangt een straf voor ‘mogelijke valsheid in geschrifte en het witwassen van geld’ boven het hoofd. Hij liet via zijn advocaten al weten in cassatie te gaan.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties