Top&Flop Het dak er af voor Roef, Bailly in de kelder

Het dak er af voor Roef, Bailly in de kelder
Foto: ©Photonews

Ook dit seizoen geeft de redactie wekelijks in deze Top & Flop een beschouwing van de hoog- en laagvliegers van de afgelopen speeldag. Wie was top en wie was flop?

Door Aernout Van Lindt

TOP

Davy Roef

Aj aj aj, zeiden ze. Oei oei oei, geen Silvio Proto in doel. Is Davy Roef wel in staat om tijdens de o zo belangrijke play-offs te weerstaan aan de druk?

Wel: het antwoord is simpelweg ja. Roef excelleerde als een jonge, frisse hinde op het veld. Balletjes uit de winkelhaak plukken? Check. Anticiperen en in de voeten duiken? Check. The Roef was wel degelijk on fire. 

Standard, voor m/v met talent

Twee feestjes op Sclessin binnen 48 uur en uw redacteur was er twee keer bij. De mannen knepen Kortrijk tot puree - al kregen ze pas echt een patat toen het nieuws over Vanderhaeghe binnen sijpelde.

En de vrouwen? Wel, die zijn sinds vrijdagavond losjes kampioen in de BeNe League. Een verdiende titel, wat heet. Qua niveau vlotjes beter dan de gedrochten die we soms in play-off 2 te zien kregen. 

FLOP

Logan Bailly

De ene doelman is de andere niet. Logan Bailly deed OH Leuven tegen Eupen de das om. Een catastrofale blunder die uiteindelijk ook tot duur puntenverlies leidde.

En de doelman had na de match bovendien weinig tot geen zin om te reageren. "Ik heb niets te zeggen, j'ai rien à dire." Enfin, hij wilde het dan toch in beide landstalen zeggen ...

Play-off 2 alweer doffe ellende

On the bright side: er werd duchtig gescoord in play-off 2 dit weekend. Maar dat zou alleen maar een verbloeming zijn voor wat er werkelijk aan de hand was. 

Het leek namelijk ook dit weekend nergens naar. Nu al is duidelijk dat Westerlo, Waasland-Beveren, Moeskroen, Zulte Waregem én Racing Genk huiswerk voor de boeg hebben. In Oostende zijn ze al met de vlucht vooruit er aan begonnen ...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties