Vier speelsters Club Brugge trekken naar ambitieus Lierse
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 5 reacties
Vier speelsters Club Brugge trekken naar ambitieus Lierse
Foto: © photonews

In het vrouwenvoetbal zit het seizoen in België er op met de bekerfinale tussen Club Brugge en Lierse. Voor de speelsters van blauw-zwart meteen het einde van het bestaan van de A-ploeg. Vier onder hen vinden met bekerwinnaar Lierse wel meteen een nieuwe, erg ambitieuze club.

Aernout Van Lindt in Beveren

Meteen na de bekerfinale was het ook al tijd om vooruit te blikken naar volgend seizoen. "Alle speelsters, op twee na, van Club Brugge vertrekken door het einde van de A-ploeg", liet coach Lauwers van Club Brugge meteen in de kaarten kijken.

En wat blijkt: niet minder dan vier sterkhouders verkassen naar de tegenstander van vandaag, Lierse. Met Tine De Caigny, Nicky Van Den Abbeele, Jana Coryn en Silke Demeyere zijn het bovendien niet van de minste die verhuizen.

Titelambities

Het doel is dan ook duidelijk volgend jaar: meestrijden om het allerhoogste. "We hebben de voorbije seizoenen telkens stapjes vooruit gezet", laat coördinator Johan Breugelmans van de Lierse Toppers weten.

"En dat willen we ook volgend seizoen weer doen. De titel ambiëren? We moeten niet blij zijn met de tweede plaats, maar Standard zal een sterke ploeg blijven. En we mogen ook de andere teams, zoals een opkomend Gent, zeker niet vergeten."

Of zoals matchwinnares Vanhaevermaet het stelde: "Ik heb al vijf keer de Beker gewonnen, maar de titel nog niet. Daar wil ik dan ook graag eens voor meestrijden." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties