Pfaff engageert zich voor Gouden Schoen voor vrouwen

Pfaff engageert zich voor Gouden Schoen voor vrouwen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De aandacht voor het vrouwenvoetbal op het Gala van de Gouden Schoen was zo onbestaand, dat de Damesliga in samenwerking met de stad Oostende een vrouwelijke tegenhanger in het leven heeft geroepen: de Sparkle. En ene Jean-Marie Pfaff zal assisteren bij het uitreiken van de prijzen.

Alle clubs kunnen stemmen op hun favorieten in drie categorieën: beste belofte, beste doelvrouw en beste speelster op het hoogste niveau in België. Ook zal een vakjury van vijf prominenten in het vrouwenvoetbal mogen meebeslissen.

De winnares zal uiteindelijk op 29 mei - zes dagen na de interland van de Red Flames tegen Noorwegen - in de bloemetjes gezet worden in het stadhuis van Oostende.

En Voetbalkrant.com kwam alvast een leuk nieuwtje te weten: de trofee voor beste doelvrouw zal worden uitgereikt door El Sympatico himself: Jean-Marie Pfaff.

Wie pakt een prijs?

Voor speelster van het jaar lijkt Tessa Wullaert de grote favoriete. Zij werd vorig jaar al tot beste Speelster in de BeNe League gekozen en lijkt dit jaar zo mogelijk nog sterker en beter te zijn. 

Voor de andere prijzen lijkt het dan wel weer veel spannender te worden: voor doelvrouw van het jaar zijn er met Lemey, Odeurs en Evrard minstens drie kandidaten, als belofte zijn er in onze competitie met veel jeugdig geweld wel 10 kanshebsters. (AVL)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties