Top&Flop Buffalo's zijn top, Anderlecht staat stil op stilstaande fases

Buffalo's zijn top, Anderlecht staat stil op stilstaande fases
Foto: © Photonews

Ook dit seizoen geeft de redactie wekelijks in deze Top & Flop een beschouwing van de hoog- en laagvliegers van de afgelopen speeldag. Wie was top en wie was flop?

Door Aernout Van Lindt

TOP

C'est Buffalo-o-o buiten de Ghelamco-o-o

Nog een keer winnen en AA Gent kroont zich tot landskampioen in ons landje. Het zou een primeur zijn voor de Buffalo's, maar na dit seizoen mag het misschien ook wel.

Op de slotspeeldag van de reguliere competitie wonnen ze in Anderlecht, ondertussen pakten ze op verplaatsing ook de volle buit in Standard, Kortrijk en Brugge. De kampioen moest en zou het verschil op verplaatsing maken, toch?

C'est Carolo-o-o

Wat was het weer een feestje op Mambourg. De hele match lang hadden de fans van de Zebra's er bijzonder veel zin in, en het rendeerde uiteindelijk ook op het veld.

Wervelend, wat heet. Schitterend voetbal ook bij veelvuldige vlagen. Ze hadden er nog zin in en dat straalden ze ook uit, Kortrijk was eigenlijk een vogeltje voor de spreekwoordelijke kat.

In play-off 2 is het ook plezant

Jammer dat er maar 6000 man aanwezig was op Daknam voor de finale van play-off 2. Tot zover al het negatieve, want iedereen die een ticketje kocht zal in de wolken zijn geweest.

90 minuten lang rolden de kansen ons langs alle kanten voorbij, de 'oeeh'-s en 'aah'-s waren niet op een hand te tellen. Charleroi of Standard, wie ook vijfde wordt, zullen zwaar aan de bak moeten tegen dit enthousiasme. Meer van dat, graag!

FLOP

KV Kortrijk

De fut is er uit bij Vanderhaeghe en trawanten. Wat ze op de mat brachten op bezoek bij de Zebra's op Mambourg, neen. Dat was simpelweg te weinig. Zo lijkt een bijzonder leuk seizoen alsnog op een sisser zonder Europees voetbal af te lopen.

Opmerkelijk ook: de Kerels slikten de afgelopen weken heel wat doelpunten en zijn daarmee binnen play-off 1 veruit de slechtste van de klas. Meer dan 2 goals pakken gemiddeld per wedstrijd? Daarmee kom je niet weg.

Ra to the Finha

Als ze de titel pakken door de driepunter in Brugge, dan heeft AA Gent dat niet te danken aan Rafinha. Die maakte er namelijk als een volleerd sukkelaar een echt potje van.

Tekenend voor zijn wedstrijd was de blundercontrole voorafgaand aan de 1-1 en bovendien was Vormer ook nog eens zijn man bij de 2-2 ... Echt lekker is anders en bovendien niet de eerste keer dat hij gaat blunderen.

Anderlecht, stilstaan is achteruitgaan

Paars-wit heeft een probleem en het heet stilstaande fases. Ook tegen Standard was het weer eens prijs, waardoor Anderlecht nu plots niet meer alles in eigen handen heeft voor de titel.

Het moet hopen op een uitschuiver van Gent tegen Standard en vervolgens zelf in eigen huis winnen van de Buffalo's. En dan zal het er ook in stilstaande fases moeten boenk op zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties