De zwaarste tien dagen uit Youri Tielemans' leven: trainen, blokken, examens en eindwerk verdedigen

De zwaarste tien dagen uit Youri Tielemans' leven: trainen, blokken, examens en eindwerk verdedigen
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Youri Tielemans amuseert zich kostelijk op de trainingen van de Rode Duivels. Maar waar zijn ploegmaats zich ook na de training kunnen amuseren, is het voor de 18-jarige middenvelder serieus blokken geblazen. En hij heeft deze week zelfs nog zijn eindwerkverdediging... waardoor hij terug moet keren.

Johan Walckiers in Bordeaux

Voetbalkrant.com vernam dat Tielemans deze week nog zijn eindwerk moet gaan verdedigen. Daar wou zijn school, Sint Guido, niet van afwijken. En dus moet hij deze week nog terugvliegen naar België om daar voor zeven juryleden zijn eindwerk voor te stellen en te verdedigen.

In hotel om te blokken

Marc Wilmots is al op de hoogte gebracht en gaf de toestemming om hem waarschijnlijk vrijdag naar België te laten gaan. Zijn begeleider, Peter Smeets, landde ondertussen ook al in Bordeaux om de rest van zijn boeken over te brengen.

"De volgende tien dagen worden de zwaarste uit zijn leven", liet die weten. "Hij zal even serieus moeten doorbijten"

Het was immers niet voorzien dat Tielemans opgeroepen zou worden voor de nationale ploeg, maar die kans kon hij natuurlijk niet laten schieten.

In de namiddag en 's avonds zit Tielemans in het hotel dus voor zijn boeken, te blokken op wiskunde, Nederlands, fysica en andere vakken die zijn ploegmaats al lang achter zich hebben gelaten.

Profleven start de 29ste

Volgende week heeft Tielemans ook nog een hele lading examens die hij moet afwerken. Anderlecht herneemt de 22ste de trainingen, maar Tielemans moet pas de 29ste terug aansluiten. Hij zou toch nog een kleine twee weken vakantie kunnen nemen vooraleer zijn profleven echt begint.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties