Eden Hazard troeft niemand minder dan Cristiano Ronaldo af

Eden Hazard troeft niemand minder dan Cristiano Ronaldo af
Foto: © photonews

Als men het heeft over de beste spelers ter wereld, komen steeds dezelfde twee namen naar voor: Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. Toch geldt de heerschappij van deze heren niet op elk vlak. CIES Football Observatory heeft vandaag een rapport gepubliceerd met de meest waardevolle spelers ter wereld.

Hiervoor baseert CIES Football Observatory zich op verschillende factoren, waaronder leeftijd. De 27-jarige Messi steekt er met kop en schouders bovenuit: zijn waarde wordt geschat tussen de 255,3 en 280,8 miljoen euro. Zijn eerste achtervolger is zowat de helft minder waard (135,4 à 148,9 miljoen).

Die eerste achtervolger is niet Cristiano Ronaldo, maar wel onze eigen Eden Hazard. Het 24-jarige goudhaantje van Chelsea troeft de 30-jarige Portugese superster van Real Madrid af, die ‘slechts’ rond de 120 miljoen euro waard is. Neymar en Agüero maken de top-5 vol.

Grote afwezige in de top-15 is de duurste speler ter wereld, Gareth Bale. De 25-jarige Welshman betaalt de prijs voor zijn slechte seizoen bij Los Galacticos en is maar zo'n 55 miljoen meer waard. Het meest waardevolle team is dan weer Barcelona, gevolgd door Chelsea, Real Madrid en Arsenal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties