57 jaar opgespaarde hoop: kippenvelmomentjes

57 jaar opgespaarde hoop: kippenvelmomentjes
Foto: © SC

De Rode Duivels lieten zich vrijdagavond in Wales ringeloren door Gareth Bale, zijn tien kompanen, het tactisch vernuft van Coleman ... en de 33.000 echte helden. Een afspraak met de geschiedenis, goed voor kippenvel in het stadion.

Aernout Van Lindt in Cardiff

Er is meer dan pannenkoeken met mokka-ijs in de wereld. Een liefde voor underdogs hoort er zeker ook bij. Al kan dat tot vreemde voorkeuren leiden in voetbalwedstrijden.

Dromen van een titel van een kleinere club in België, of hopen dat landen als IJsland, Wales en Estland zich eens plaatsen voor een groot toernooi ... Op hoop leven mag. 

Voorgevoel

Dat deden ze in Wales zelf ook, en al heel lang. Sinds 1958 niet meer aanwezig op een groot toernooi, dan weet je dat er een afspraak met de geschiedenis ligt te wachten.

We hadden vooraf al een voorgevoel dat het zomaar zou kunnen dat Wales hier evengoed de drie punten zou gaan pakken tegen onze Duivels. "Bydden i ddim yn synnu petai Cymru yn ennill 1-0", gaven we de dag voor de match al mee aan de Welshe pers.

Kippenvel

90 minuten lang waren 33.000 fans er van overtuigd dat ze de Belgen gingen kloppen. Een fenomenale sfeer van opgespaard kippenvel, die dan ook van volkslied tot het laatste fluitsignaal nazinderde.

Dat er dan net van onze Rode Duivels werd gewonnen om de droom - het EK 2016 - weer een flinke stap dichterbij te brengen? Geen Belgische fan die het de Welshmen niet zal gunnen dat ze er bij zullen zijn. See you in France, lads!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties