'Om deze topper te strikken heb je 214 (!) miljoen euro nodig'

De Wit Bram
| 9 reacties
'Om deze topper te strikken heb je 214 (!) miljoen euro nodig'
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Franse international Paul Pogba kan rekenen op de interesse van verschillende topclubs. De 22-jarige middenvelder wordt vaak gelinkt aan Manchester City, dat in hem een belangrijke schakel ziet om volgend seizoen opnieuw een gooi te kunnen doen naar nieuwe successen.

De ploeg van Vincent Kompany zal daarvoor wel diep in de buidel moeten tasten. De Britse krant Daily Star goochelde met cijfers en kwam tot de conclusie dat The Citizens zo’n 155 miljoen Britse Pond (of zo’n 214 miljoen euro) zal moeten neertellen voor het talent van Juventus.

De Italiaanse topclub wil immers boter bij de vis en vraagt maar liefst 110 miljoen euro voor haar goudhaantje. Daarnaast zal Man City ook nog eens zo’n 90 miljoen euro aan loon moeten opzij houden, gerekend dat ze de Fransman voor 5 jaar vastleggen (345 000 euro per week).

Duizelingwekkende cijfers

Ten slotte wordt een contract ook niet meer getekend zonder tekengeld: nog eens zo’n 14 miljoen euro bovenop de rest van de som. Cijfers om van te duizelen, maar toch schrikt het de Engelse club niet af, getuige hun blijvende interesse in de Franse international.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties