Eerste trainingsdag OH Leuven valt (letterlijk) in het water

Eerste trainingsdag OH Leuven valt (letterlijk) in het water
Foto: © SC

Sinds vandaag wordt er ook in Leuven terug getraind. Een vrij korte voorbereiding op het nieuwe seizoen wordt het. "Er zal pittig en hard, maar eerlijk getraind worden", aldus coach Mathijssen in een eerste reactie.

Aernout Van Lindt in Leuven

Op de eerste training in Oud-Heverlee vooral erg veel regen. Met bakken vloog het uit de lucht, beschutting zoeken was de enige oplossing. 

In dat desolaat weer waren het vier dapperen die de strijd aangingen op het oefenveld. Onder anderen Kostovski, Le Postollec en Croizet konden we herkennen tussen de druppels door.

Niet dat alle andere spelers nog in verlof zijn, integendeel. De ploeg werd in diverse kleine groepjes gedeeld: "Een bewuste keuze", aldus Mathijssen. "Ze gaan van het trainingsveld naar het krachthonk, de sportoase en testen in het ziekenhuis van Leuven."

Eerste twee weken in ondersteunende rol

De eerste groepstraining is dan ook pas voor woensdag: "Dan zullen we voor het eerst en grand complet trainen. Zo kennen we elkaars gezicht al voor we een oefenmatch spelen", kon er een lachje af bij de coach.

"De eerste dagen staan in het teken van alles even goed bekijken met onze goede medische staf. Ik hou me de eerste twee weken dan ook vooral bezig in een ondersteunende functie. Er zal elke dag twee keer getraind worden, tenzij er een oefenmatch is of op een van de drie vrije zondagen die we de spelers gunnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties