gntKAA Gent
gnkKRC Genk
Sven Kums (pen) 43'
1-0
Datum: 31/07/2015 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Ghelamco Arena (Arteveldestadion)
Eerste topper baart een muis
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Eerste topper baart een muis
Foto: © Photonews

AA Gent heeft, qua punten dan, revanche gepakt voor de wanprestatie in Westerlo. De Buffalo's hielden de drie punten thuis tegen Racing Genk na een wedstrijd die we vooral snel willen vergeten.

Sander De Graeve en Robby Morren in Gent

Bij AA Gent kregen we vooraf logische wissels. Simon werd de vervanger van Raman en ook Saief moest wijken. In zijn plek kwam Milicevic, die we vorige week al aan de aftrap verwachtten. Peter Maes opteerde voor Okriashvili en Cissé in plaats van Schrijvers en de geblesseerde Gorius.

De Ghelamco Arena zat aardig vol voor de eerste topper van het seizoen, enkele supporters stonden bij aanvang zelfs nog te wachten op hun ticket. De troepen van Hein Vanhaezebrouck begonnen het best aan de partij met pogingen van Dejaegere en Neto.

Wat we vooral zagen was veel strijd, zowel op als naast het veld. De voetjes werden niet teruggetrokken en Vanhaezebrouck en Peter Maes gingen heerlijk gesticulerend met elkaar in de clinch. Gent domineerde de eerste twintig minuten, maar gaandeweg kwamen de Limburgers beter in de wedstrijd.

Één constante: iedereen leek zich te ergeren aan Alexandre Boucaut. Van beide kanten kwam er redelijk wat protest bij elk fluitsignaal van de scheidsrechter. Waar geen twijfel over kon bestaan, was de strafschopfout van Kabasele op, jawel, Brecht Dejaegere. Sven Kums ging achter de bal staan en knalde beheerst binnen.

Goeie Heynen, zwakke Neto

Na de koffie ging het niveau nog een tandje naar omlaag. Neto verdronk in het Gentse middenveld, mede doordat Heynen een bleke Ndidi kwam aflossen bij de rust. Die jongeling van Genk kan iets, zoveel is duidelijk. De ballen gingen plots wel goed van flank naar flank en Racing Genk kreeg meer voet aan de Gentse grond.

Veel kansen leverde het niet op, maar Gent kreeg het steeds moeilijker om eruit te komen. Het werd geeuwen, maar dan mét spanning, tot Igor De Camargo iedereen wakker schudde met een vrije trap op de lat. Wat een knal van de spits, alweer één van de beteren bij Racing Genk, samen met Timothy Castagne.

Gent hield uiteindelijk de drie punten thuis en boekte zo de eerste overwinning van het seizoen. Na de goeie start tegen OH Leuven, keerde Racing Genk met lege handen huiswaarts. Voor het overige een match om snel te vergeten. Johansson en Elhamed vierden hun debuut bij Gent. Die laatste liet nog een opgelegde kans liggen.

Opstellingen

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
Sels Matz 90' -
Rafinha Rafael Scapini   76' -
Nielsen Lasse 90' -
Asare Nana 90' -
Foket Thomas 90' -
Neto Renato 90' -
Kums Sven 90' -
Dejaegere Brecht 83' -
Milicevic Danijel 90' -
Depoitre Laurent 90' -
Simon Moses Daddy-Ajala 66' -
  Bank G Beoordeel
Saief Kenny 24' -
Johansson Erik 14' -
Elhamid Hatem 7'  
Vandenbussche Brian -  
Coulibaly Kalifa -  
Vitas Uros -  
Poletanović Marko -  
Soumahoro Yaya -  
Van der Bruggen Hannes -  

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Köteles Laszlo 90' -
Castagne Timothy 86' -
Kara Mbodji Serigne Modou 90' -
Kabasele Christian 90' -
Tshimanga Derrick 90' -
Buffel Thomas 90' -
Ndidi Onyinye Wilfred 45' -
Buyens Yoni 90' -
Cissé Sekou 81' -
Okriashvili Tornike 90' -
De Camargo Igor 90' -
  Bank G Beoordeel
Heynen Bryan 45' -
Schrijvers Siebe 9'  
Anele Ngongca 4'  
Wouters Dries -  
Gerkens Pieter -  
Cavric Aleksandar -  
Bizot Marco -  
Herbeleef KAA Gent - KRC Genk

Vooraf