gntKAA Gent
gnkKRC Genk
Sven Kums (pen) 43'
1-0
Datum: 31/07/2015 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Ghelamco Arena (Arteveldestadion)
Landskampioen wil puntjes op de i zetten in topper tegen Genk
Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
Landskampioen wil puntjes op de i zetten in topper tegen Genk
Foto: © Photonews

De Ghelamco Arena is straks het decor voor de openingsmatch van de tweede speeldag. Vanhaezebrouck en Maes slijpen de messen. Vooral die eerste vraagt een reactie van zijn spelers na de slappe vertoning in Westerlo.

De landskampioen slaagde er vorige week niet in het nieuwe seizoen in stijl te openen. Het zorgde voor een bijzonder boze Hein Vanhaezebrouck. "We hebben iedereen gewezen op hun gebrek aan kwaliteit tijdens die match", klonk het donderdag nogmaals.

Door Raman uit de selectie te gooien, geeft de oefenmeester op de vooravond van de topper nog een extra signaal aan zijn groep. Voor  eigen publiek moét de fiere landskampioen vanavond reageren. Racing Genk moet het kind van de rekening worden.

Zowel Racing Genk als Sporting Lokeren, toen met Peter Maes aan het roer, kwam zich vorig jaar ingraven in de Ghelamco Arena. "Of dat nu ook het geval zal zijn, weet ik niet. Ik heb er geen probleem me als dat zo is", aldus Vanhaezebrouck.

"Elk team speelt op de manier die hen het meest evident lijkt. Het is dan aan ons om erdoor te geraken. Of ik me zelf al eens ingegraven heb? Neen, nooit. Dat zal ook niet snel gebeuren."

Peter Maes won zijn eerste competitiematch met Genk, maar geeft toe dat er vooral defensief te veel weggegeven werd tegen OHL. Bovendien weet hij dat Gent zal reageren.

Ik verwacht enkele veranderingen in het elftal

“Er waren enkele ondermaatse prestaties bij Gent tegen Westerlo, dus ik verwacht wel enkele andere veranderingen in het elftal. Ik heb het Gent gezien dat we vorig jaar altijd aan het werk hebben gezien. Ze spelen met vaste patronen die ook met andere namen kunnen worden ingevuld."

De Genk-coach moet de geblesseerde Gorius missen. Cissé keert terug uit schorsing en neemt wellicht de flank voor zijn rekening. Bij Gent liggen Pedersen, Gershon en Matton in de lappenmand. Milicevic wordt ditmaal aan de aftrap verwacht.

AA Gent torenhoog favoriet!

Schrijf je in bij UNIBET en ontvang 60 euro gratis wedtegoed! Met 60 euro inzet win je:

  • 100,80 euro als AA Gent wint
  • 300 euro als KRC Genk wint

Heb je nog geen account, open dan via DEZE WEBSITE een account en krijg 60 euro gratis. 

Meer nieuws