De matige start van de G5: "Elke topploeg zijn eigen problemen"

De matige start van de G5: "Elke topploeg zijn eigen problemen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De G5 heeft nog geen onuitwisbare indruk nagelaten in de eerste vijf wedstrijden van het seizoen. Wij gingen met Hernan Losada op zoek naar de redenen. "Maar het is voor elk van die ploegen verschillend", ziet de Argentijn.

Anderlecht: "Vast systeem vinden"

"Ze hebben lang moeten wachten op hun versterkingen en het is er rumoerig geweest tijdens de zomer. Dat gaat nog even duren voor het in zijn plooi valt. Bepalende spelers hebben de juiste vorm nog niet gevonden en de trainer is nog op zoek naar de juiste invulling van zijn basiself."

"Anderlecht moet steeds maar veranderen van systeem en dat is niet makkelijk voor spelers. Bij elk systeem zijn er immers andere taken of andere looplijnen. Eens de automatismen in de ploeg zitten, verwacht ik dat het beter zal zijn. Want, wat er ook gezegd wordt, het is de meest talentvolle kern."

Club Brugge: "Vertrouwen opdoen"

"Bij Club is het meer een kwestie van vertrouwen. Ze verloren hun eerste match en dan ga je jezelf al in vraag stellen. Als speler wil je dan soms overcompenseren en dan loopt het ook niet zoals het moet."

"Dat Club Europees Manchester United lootte, was mooi voor de kassa, maar om het vertrouwen op te krikken, ook niet de beste tegenstander. Aanvallend heeft de ploeg nog veel problemen. Daar moet zeker nog iets bijkomen."

Standard: "Basiself zoeken"

"Tja, wat gezegd van Standard. Afgelopen weekend was het beter, maar ze verloren. Hoeveel keer hebben ze al met dezelfde elf gespeeld? Ze zoeken en zoeken, maar vinden blijkbaar niet. Weet je, het systeem staat me ook niet aan. Je moet je systeem aanpassen naargelang de spelers die je hebt..."

AA Gent: "Overmoedigheid uitbannen"

"Hein Vanhaezebrouck heeft iedereen al een paar keer wakker geschud hé. Ze zijn kampioen en dan word je al snel eens overmoedig. Vanhaezebrouck voelt dat. Gent is een ploeg die het moet hebben van zijn collectief. Eens dat weer doorgedrongen is, zal het spel ook volgen."

Genk: "Offensieve versterking nodig"

"Ik ga misschien op een paar tenen stampen, maar we hebben met Beerschot-Wilrijk tegen Genk gespeeld in de voorbereiding. Die nieuwe spits, Ünal, daar gaan ze het niet van krijgen. Ze moeten offensief iets bijkrijgen, want anders gaat Genk een heel moeilijk seizoen tegemoet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties