Daarom verdient Meunier zijn kans tegen Andorra

Caroline Tonnelier
| 11 reacties
Daarom verdient Meunier zijn kans tegen Andorra
Foto: © Photonews

Begin dit seizoen stond Thomas Meunier nog geblesseerd aan de kant, maar intussen is hij helemaal terug. Bij een zwalpend Club Brugge is hij een van de weinige lichtpunten. Tijd om zijn kans te krijgen van Marc Wilmots?

Zijn knieblessure die hij eind vorig seizoen opliep kostte hem hoogstwaarschijnlijk zijn transfer naar het buitenland. Pas op 30 augustus speelde hij tegen Standard zijn eerste wedstrijd dit seizoen. Die partij draaide uit op een historische 7-1 zege. 

Thomas Meunier is sinds die match opnieuw onbetwistbare basisspeler op de rechtsachter. Op Moeskroen heerste hij in de eeerste helft, met ontelbare balcontacten en offensieve impulsen. Zijn ploegmaats lieten echter na zijn voorzetten te verzilveren.

Goed begonnen tegen Napels

Donderdagavond was hij ook tegen Napels goed begonnen, tot Dries Mertens en co de wedstrijd snel doodmaakten. Hoe dan ook bleek de terugkeer van Meunier uitstekend nieuws voor Club Brugge. 

Op die manier solliciteert hij ook steeds nadrukkelijker voor een basisplaats bij de Rode Duivels. Op dit moment is Toby Alderweireld voor Wilmots de vaste rechtsachter, maar dat zou misschien weleens kunnen veranderen.

Meunier-Alderweireld complementair

Ten eerste speelt de Antwerpenaar bij Tottenham centraal in de verdediging en bovendien waren zijn recente prestaties bij de Rode Duivels niet echt overtuigend te noemen.

Wilmots verwacht van zijn backs de nodige offensieve impulsen en dat hebben we te weinig gezien tegen Bosnië en Cyprus. Waarom dus eens niet met Meunier proberen tegen Andorra en Israël?

Match tegen Andorra is Meunier op het lijf geschreven

Zeker de verplaatsing naar Andorra lijkt Meunier op het lijf geschreven. Tegen dan heeft hij voldoende ritme opgedaan bij Club Brugge en de tegenstander zal vooral op de eigen helft te vinden zijn.

Het komt er dus op aan van achteruit het numeriek overwicht te creëren. Laat dat nu net een kwaliteit zijn van Meunier, die al speelde tegen Colombia, Japan en IJsland. Het profiel van Alderweireld daarentegen is meer defensief. 

De twee spelers lijken dus allebei hun plaats te hebben in de selectie van de Rode Duivels, aangezien ze complementair zijn. Als België het spel moet maken, kan Meunier meer bijbrengen. 

Als België meer moet verdedigen, zoals tijdens het EK zal gebeuren, biedt Alderweireld meer zekerheid. Tegen Andorra zou een basisplaats voor Meunier in elk geval gerechtvaardigd zijn. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties