Vanhaezebrouck gaat roteren: "Maar ik ga geen elf andere zetten"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Vanhaezebrouck gaat roteren: "Maar ik ga geen elf andere zetten"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AA Gent neemt het morgenavond op tegen Eupen in de Beker van België, gezien het drukke programma van de Buffalo's een uitgelezen kans om enkele spelers rust te gunnen. Vanhaezebrouck zal roteren, maar gaat niet overdrijven.

Sander De Graeve in Gent

"Vorig jaar hebben we in die eerste bekermatch elf anderen gezet en ging het bijna mis", aldus Vanhaezebrouck. Toen speelde Gent op verplaatsing bij vierdeklasser Namen en liep doelman Vandenbussche al snel tegen een rode kaart aan.

"Deze keer ga ik dus geen elf anderen aan de aftrap brengen. Het gaat hier ook over een tweedeklasser en geen vierdeklasser. Het zou kunnen dat er net als Yaya tegen Standard enkele anderen hun kans krijgen. Jongens die nog niet speelden? Misschien."

Ik kan overal switchen -Vanhaezebrouck

"Ik kan overal switchen, ja ook in de verdediging", blijft Vanhaezebrouck mysterieus. "Er zijn een aantal die er klaar voor zijn, anderen zijn er niet klaar voor. We hebben al wat plannen in ons hoofd, maar die kunnen nog gewijzigd worden."

Het lijkt een uitgelezen mogelijkheid om Nicklas Pedersen, ingevallen tegen Standard, nog wat matchritme te laten opdoen. "Spelers moeten er eerst klaar voor zijn. Nicklas is zeker klaar om te spelen, of hij klaar is om te starten, weet ik niet."

"Je kan ook jongens rust geven door hen iets vroeger naar de kant te halen. Het zou jammer zijn als je start met iemand die niet in staat is om de volledige wedstrijd te spelen. Zeker als er in de wedstrijd eventueel nog blessures voorvallen. Iemand die start, moet 90 minuten aankunnen."

Iedereen die start, moet 90 minuten aankunnen -Vanhaezebrouck

De kern van Gent is groot, de bekendmaking van de 23 namen op de Champions League-lijst bracht dus wat teweeg. "Ik heb enkele van die spelers die er niet bij waren héél goed zien reageren op training."

"Zij maken kans om wedstrijden te spelen in de competitie of in de Beker. Anderen hebben minder goed gereageerd." Ook Elhamed is intussen beter bezig. "Hij moest aanpassen, maar nadat hij in de ploeg kwam, vertoonde hij wat berusting."

"We hebben hem duidelijk gemaakt dat er hier in België constant moet werken, zeker als je geen basisspeler bent. Het gaat intussen opnieuw de goeie kant uit. Hij traint opnieuw scherp", sloot Vanhaezebrouck af.

Wie verdient een kans bij Gent in de Beker?

23%
5%
8%
6%
3%
39%
5%
11%
2%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties