Tielemans zakt terug: "Hij moet meer brengen"

Tielemans zakt terug: "Hij moet meer brengen"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Er ontbreekt iets in de kern van Anderlecht. Nochtans was het een drukke transferzomer en kwamen er vier héél dure versterkingen. Maar het draait niet en dus gingen we op zoek naar wat er niet klopt.

Anderlecht heeft in elke linie versterking gehaald. Al vragen sommigen zich af of paars-wit écht in alle linies versterkt is. "Bij Kara Mbodj heb ik nog mijn twijfels", aldus Paul Van Himst. "Die Okaka zal wel zijn doelpunten maken. Dat is geen pannenkoek hé. En Obradovic komt er ook wel."

Het probleem, dat de voorbije weken al dikwijls is aangehaald, is het gebrek aan scorend vermogen. "Ja, van Okaka wisten ze dat", aldus onze huisanalist, Hernan Losada. "Maar Tielemans en Defour moeten iets meer brengen. Tielemans was goed begonnen, maar komt inderdaad te weinig in de zestien."

Als je Gillet wegpakt, heb je niemand die kan infiltreren

-Hernan Losada

"Met Gillet heb je al een speler die graag infiltreert, maar als dat niet lukt, heb je niemand anders meer. De flankspelers komen ook te weinig in de rechthoek. Ze draaien liever er rond, er net buiten."

Wij zagen ook een gebrek aan creativiteit. Dennis Praet is echt wel op weg naar zijn beste vorm, maar Tielemans is nu zoekende. En dat zorgt voor problemen, want één schakel uit de wedstrijd halen, is tegenwoordig voldoende om héél Anderlecht lam te leggen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties