Duivels blikken al vooruit: "Als je aan een toernooi deelneemt, wil je het ook winnen"

Duivels blikken al vooruit: "Als je aan een toernooi deelneemt, wil je het ook winnen"
Foto: © photonews

We zijn nummer 1 in de wereld. Een leuke anecdote, maar meer ook niet. Het serieuzere werk komt eraan en het is ook niet gezegd dat de Duivels als nummer 1 aan het EK beginnen. Want Wilmots heeft ondertussen nog een paar pittige oefeninterlands ingepland.

Op 13 november spelen de Duivels in Koeweit tegen Italië en vier dagen later staat in het Koning Boudewijnstadion Spanje op het menu. Die laatste is al een rechtstreekse concurrent voor die eerste plaats. "Het zijn moeilijke interlands, maar die hebben we nodig", aldus Simon Mignolet. 

De Duivels hebben er echter een goed oog in om als primus aan het EK te beginnen. "We moeten een voorbeeld nemen aan de oefenmatch tegen Frankrijk. Daar hebben we ons beste niveau gehaald", knikt Toby Alderweireld. "We gaan met vertrouwen naar het EK. Daarom is die eerste plaats zo belangrijk om mee te nemen."

Vertrouwen, daarom is die eerste plaats zo belangrijk om mee te nemen

Toby Alderweireld

Kevin De Bruyne ging zelfs nog een stap verder. "Als je aan een toernooi deelneemt, is het toch om te winnen?", zei de belangrijkste man van de Duivels. Niemand wil het zeggen, maar in alle hoofden spookt het wel: "We hebben een kans."

Thomas Meunier bleef dan weer serieus met beide voeten op de grond. "We moeten minimum - ik zeg wel minimum - de kwartfinales halen. En dan zien we verder. Het is niet altijd evident, want als nummer 1 zal iedereen ons ook viseren", denkt de rechtsachter. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties