In één jaar onmisbaar geworden: Nainggolan is even uniek als Fellaini

In één jaar onmisbaar geworden: Nainggolan is even uniek als Fellaini
Foto: © photonews

't Is toch opmerkelijk: iets meer dan een jaar geleden zat Radja Nainggolan in Rome zijn frustraties te verbijten omdat hij niet mee mocht naar het WK. Tegenwoordig is de hanenkam van de middenvelder niet meer weg te denken uit de ploeg.

Door Johan Walckiers

Wilmots roteert tegenwoordig met Witsel, Fellaini, Defour,... op het middenveld, maar één constante blijft: Radja Nainggolan. In een jaar tijd heeft de AS Roma-speler met de opvallende tattoos en het mohawk-kapsel zich onmisbaar gemaakt bij de Rode Duivels.

En daar hoeven we ons eigenlijk niet over te verbazen. Het was vreemder dat hij er niet bij was in Brazilië dan dat hij nu altijd een basisplaats heeft. Nainggolan is een krijger zoals Wilmots ze graag heeft. Maar dat is niet alles: de man met Indonesische roots heeft het hele pakket in huis.

Zes, acht of tien, het maakt Nainggolan niet uit 

Zes, acht of tien, het maakt Nainggolan niet uit. Hij heeft het recuperatievermogen, het volume, de pass en het schot om overal centraal te spelen. Dat is gewoon zo. Van alle middenvelders die Wilmots in zijn rangen heeft, is Nainggolan de meest complete. Zijn foutje tegen Wales is hem vergeven.

Nainggolan kan scoren, de bal heroveren, een aanval opzetten en de laatste pass geven. Probeer zo'n speler maar eens te vinden in het huidige profvoetbal. Als Fellaini een uniek profiel heeft, kunnen we dat zeker ook zeggen van zijn 27-jarige concurrent. Nainggolan lijkt 'untouchable" geworden te zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties