Datum: 06/12/2015 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Daknam
Lokeren zet opmars verder tegen Kortrijk na drie goals in laatste tien minuten!
Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Lokeren
| 0 reacties

Sporting Lokeren zet scheve situatie recht tegen KV Kortrijk: drie goals in tien minuten genoeg voor zege!

Lokeren zet opmars verder tegen Kortrijk na drie goals in laatste tien minuten!
Foto: © photonews

Sporting Lokeren zet zijn opmars gewoon verder. De Waaslanders hadden het zondagavond best moeilijk tegen KV Kortrijk, maar pakten in een waanzinnig slot alsnog de volle buit. Enoh, Coelho en Patosi zorgden met drie goals in tien minuten voor de ommekeer.

Leekens opteerde voor hetzelfde elftal dat Club Brugge lange tijd in bedwang hield in de beker, al verving Bolbat Ngolok als aanvallende middenvelder. Bij Kortrijk twee wissels: Keet stond terug onder de lat, terwijl Van Loo Tomasevic verving op de linksachter.

Kortrijk begon met aanvallende intenties aan de match, en liet dat ook duidelijk blijken in de aanvangsfase. Lokeren werd teruggedrongen en de bezoekers tekenden voor de eerste kansjes. Marusic kwam het dichtst in de buurt, maar zijn plaatsbal ging over.

Lokeren heeft beste kansen, maar Kortrijk slaat toe

Sinterklaas en de pieten lieten zich nog zien voor de aftrap, maar dat kon de thuisploeg duidelijk niet inspireren. Pas rond het kwartier kwam Lokeren eens piepen via een goede counter, al speelde Miric het uiteindelijk niet goed uit.

Lokeren groeide en kreeg de beste kansen, maar dat Coelho op Bolbat trapte en de rollen daarna omgewisseld werden, hielp de Waaslanders niet vooruit. Vlak voor rust sloeg Kortrijk genadeloos toe: D’Haene werd in het straatje gestuurd en liet Verhulst geen kans: 0-1!

Lokeren kwam met hernieuwde moed uit de kleedkamer en probeerde het spel in handen te nemen, onder leiding van een erg bedrijvige Coelho. De Braziliaan zakte vaak diep terug om het spel op gang te brengen en te verdelen.

Kortrijk frustreert Lokeren

Kortrijk trok zich terug op de eigen helft, het beproefde recept van tijdens het seizoensbegin. Lokeren was de meest dominante ploeg, maar verder dan enkele schuchtere afstandsschoten van Melnjak en Coelho kwamen de Waaslanders nu ook weer niet.

De seconden tikten weg in het voordeel van Kortrijk, dat Lokeren meer en meer begon te frustreren door tijd te winnen. Maar Lokeren bleef geduldig en dat loonde. Iets minder dan tien minuten voor tijd knikte de ingevallen Enoh een gemeten voorzet van Persoons binnen: 1-1.

Waanzinnig slot helpt Lokeren nog aan driepunter

De fans én spelers van Lokeren geloofden er plots weer écht in en de thuisploeg ging op en over Kortrijk. Patosi zonderde Coelho af in de zestien meter en de Braziliaan schoof het leer propertjes naast Keet tegen de touwen.

En nog was het niet gedaan. Keet ging mee bij een corner van de bezoekers, maar dat brak hem zuur op. Lokeren kon uitbreken en Patosi, die onderweg Keet nog eens passeerde, legde de bal simpel in het lege doel: 3-1 en 10 op 12 in de laatste vier competitiewedstrijden voor Lokeren.

Opstellingen

Sporting Lokeren Sporting Lokeren

  Speler G Beoordeel
Verhulst Davino 90' -
Ninaj Branislav 45' -
Maric Mijat 90' -
Ingason Sverrir Ingi 90' -
Odoi Denis 90' -
Miric Marko 90' -
Overmeire Killian   90' -
Persoons Koen A   90' -
Patosi AyandaA 90' -
Bolbat Sergiy   65' -
Coelho Avelino Jackson 90' -
  Bank G Beoordeel
Melnjak Dario 45' -
Mbah Enoh Lewis  25' -
Dessers Cyriel -  
Copa Barry Boubacar -  
Starzynski Filip -  
Ghadir Mohammad -  
Rassoul Joher Khadim -  

KV Kortrijk KV Kortrijk

  Speler G Beoordeel
Keet Darren 90' -
Gigot Samuel A   90' -
Chanot Maxime 90' -
Poulain Benoit 90' -
Van Loo Anthony 90' -
De Mets Gertjan   90' -
Van Eenoo Lukas 89' -
Marusic Adam   90' -
De Smet Stijn 66' -
D'Haene Kristof 90' -
Papazoglou Sakis 70' -
  Bank G Beoordeel
Pavlovic Nebojsa 24' -
Kic Tomislav 20' -
Lallemand Michael 1'  
Claeys Arno -  
Boyer Fabien -  
Sifakis Michail -  
Klaasen Robert -  
Herbeleef Sporting Lokeren - KV Kortrijk

Vooraf