Club Brugge wil af van play-offs:, maar: "Logisch dat die clubs niet van ander systeem willen weten"

Redactie
| 143 reacties
Club Brugge wil af van play-offs:, maar: "Logisch dat die clubs niet van ander systeem willen weten"
Foto: © photonews

De play-offs hebben Club Brugge nog weinig vreugde gebracht. De club wil graag af van het systeem, maar krijgt daarvoor weinig steun.

Vincent Mannaert legt in HLN uit waarom Club Brugge geen play-offs meer wil. Hij vindt dat clubs zo gedwongen worden om onmogelijke keuzes te maken. Zoals het Blauw-Zwart vorig seizoen overkwam tijdens een succesvolle Europese campagne.

“Wie gaat een kwartfinale van de Europa League opgeven voor een topper in de play-offs tegen pakweg Standard enkele dagen nadien? Niemand. Je denkt altijd: wie weet geraken we in die halve finale. En dan, wie weet, in de finale."

"Logisch dat zij niet van een andere formule willen weten"

Bij Club Brugge willen ze de play-offs liever afschaffen, maar veel clubs denken er anders over. Alleen Anderlecht deelt het standpunt van Blauw-Zwart. Voor de andere clubs is play-off één een doel en een mogelijkheid om financieel een slag te slaan.

"Voor clubs als Zulte Waregem, Lokeren of Charleroi zijn de play-offs hetzelfde als de Europa League of Champions League voor ons. Logisch dat zij niet van een andere formule willen weten. Ik begrijp dat. Alleen worden de ploegen die ver doorstoten in Europa gestraft en dat terwijl goeie Europese prestaties uitstraling geven aan het Belgisch voetbal.”

Wat vindt u er zelf van? Laat het ons weten? Denkt u aan een aantal wijzigingen? Reageer in de comments!

Hoe staat u zelf tegenover het systeem van de play-offs?

8%
77%
15%
0%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties