Wat nu met Musonda Junior? "Het EK halen? Dat zou straf zijn" & "Standard zou hem nochtans liggen"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 9 reacties
Wat nu met Musonda Junior? "Het EK halen? Dat zou straf zijn" & "Standard zou hem nochtans liggen"
Foto: © photonews

Één van de grootste talenten van België komt op zijn 19e nog steeds niet aan spelen toe op het hoogste niveau. Charly Musonda Junior staat duidelijk op een kruispunt in zijn carrière, maar de jonkie twijfelt hard over welke afslag hij nu precies gaat nemen.

“Ik begrijp hem wel een beetje”, steekt Franky Van der Elst van wal in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Misschien ziet hij terugkeren naar België als een mislukking, al zou het dat absoluut niet zijn.”

“Maar Charly moet nu wel een serieuze afweging maken. Als hij niet terug naar België wil, waar wil hij dan wel aan spelen toekomen? Hij mag niet té kieskeurig zijn, maar moet wel een doordachte keuze maken. Talent heeft hij zéker, dat is wel duidelijk.”

"Standard zou Charly Musonda wel liggen"

Franky Van der Elst

Nochtans zou Musonda bij Standard zijn voormalige jeugdtrainer Yannick Ferrera tegen het lijf lopen. “Dat klopt. En Standard zou hem wel liggen, denk ik. Hij zou er in een leuke ploeg terechtkomen en voor een geweldig publiek kunnen spelen.”

“Maar Charly schat zichzelf misschien net iets hoger in dan een topclub in België. Of dat terecht is? De toekomst zal uitwijzen of dat een juiste of een verkeerde inschatting is. Maar we hoeven nog niet te vrezen: hij is nog altijd maar 19 en heeft dus nog tijd om te komen waar hij wil.”

"Het EK 2016? Dat is voorlopig niet aan de orde voor Charly Musonda"

Franky Van der Elst

Toch stak het goudklompje van Chelsea nooit onder stoelen of banken dat hij droomt van het EK 2016. “Het zou straf zijn, mocht hij er alsnog in slagen om een plaats in de EK-selectie af te dwingen”, aldus Van der Elst.

“Hij mag zulke doelen vooropstellen, en je weet het natuurlijk maar nooit. Maar dat EK is momenteel niet aan de orde. Voor hem geldt nu: de juiste keuze maken en aan spelen toekomen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties