Bondsparket eist match zonder publiek voor Standard, dat mogelijk ook nog punten verliest

Timothy Collard
Timothy Collard
| 136 reacties
Bondsparket eist match zonder publiek voor Standard, dat mogelijk ook nog punten verliest
Foto: © photonews

De kans is groot dat Standard binnenkort één wedstrijd achter gesloten deuren moet spelen. Dat is het gevolg van het wangedrag van enkele Standard-fans tijdens de uitwedstrijd op het veld van Sporting Charleroi. Bij Charleroi hoopt men alvast dat Standard strenger wordt aangepakt.

De wedstrijd Charleroi-Standard van 25 oktober vorig jaar werd stilgelegd in minuut 78, omdat de fans van Standard bommetjes op het veld gooiden. Op dat moment stond Charleroi 2-1 voor, maar na de onderbreking zette Standard de scheve situatie om in een 2-3-overwinning.

Het bondsparket eist nu dat Standard één match achter gesloten deuren speelt, een gevolg van de voorwaardelijke straf (na de tifo ‘Red or Dead’) die Standard nog had staan uit het verleden.

"Drie punten voor Charleroi"

Advocaat Jean-Philippe Mayence

Maar bij Charleroi willen ze dat Standard strenger wordt aangepakt. “Een 5-0 forfait voor Standard is een optie, maar ook dat Charleroi drie punten krijgt en Standard de drie punten verliest. Of de match herspelen, dat is ook een optie”, aldus advocaat Jean-Philippe Mayence.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties