Essevee verloor al 8(!) punten in laatste tien minuten: "We weten waar we moeten aan werken"

Essevee verloor al 8(!) punten in laatste tien minuten: "We weten waar we moeten aan werken"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

"We weten dat dit een werkpunt is." Er was een tijd - niet eens zolang geleden - dat Zulte Waregem met zijn mentale weerbaarheid liefst 19 punten ophaalde in het laatste halfuur. Dit seizoen geven ze echter vooral punten weg in de absolute slotfase: een overzichtje.

Dit seizoen alleen al werden in de laatste tien minuten acht punten vergooid. Telkenmale slikte Essevee nog een doelpunt in de laatste tien minuten en zorgde dat voor een verlies van punten. 

  • Waasland Beveren - Zulte Waregem 2-1 (Gano, 81e minuut)
  • Moeskroen - Zulte Waregem 2-2 (Vaccaro maakt de 2-2 in minuut 83)
  • Gent - Zulte Waregem 2-2 (Moses Simon in minuut 94)
  • Lokeren - Zulte Waregem 1-1 (Coelho in minuut 90)
  • Genk - Zulte Waregem 2-1 (Karelis in minuut 87)

Aan de positieve kant werden in het slotkwartier ook een aantal punten gered, bijvoorbeeld door Thiam in de thuismatch tegen KV Kortrijk. Maar toch: de balans slaat toch wel erg negatief over. En met die extra punten zou Zulte Waregem nu al quasi zeker zijn van play-off 1, terwijl het nu zal moeten blijven knokken.

“We hebben lessen getrokken uit de match in Genk. We moeten een score beter kunnen vasthouden", beseft Abdou Diallo. "Want we slikken te vaak doelpunten op het einde van de match en dat kost ons ook punten. Waar dat mee te maken heeft? We maken wat foutjes op het einde, een beetje een gebrek aan luciditeit misschien. De doelpunten komen er enkel door de fouten die we maken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties