Reactie Hasi ziet druk week na week stijgen: "Ik begrijp het publiek"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 25 reacties
Hasi ziet druk week na week stijgen: "Ik begrijp het publiek"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Besnik Hasi heeft nodig: een wedstrijd of drie waarin zijn spelers winnen, goed voetballen en het publiek zich aan zijn kant schaart. Maar vooral dat laatste wordt moeilijk, want de meningsvorming van een heel stadion omplooien, zo makkelijk is dat niet.

Hasi zag ook dat zijn publiek zich wekelijks tegen hem keert. En zolang het voetbal niet beter wordt, gaat het er in de tribunes ook niet op beteren. "Ik leef nog hé", haalde Hasi de schouders op. "We proberen er elke dag iets aan te doen. Het kan enkel beteren met hard werken. En natuurlijk heeft het publiek recht om te morren, ik zie ook dat het niet goed is."

Maar is het geen vicieuze cirkel? Er wordt slecht gespeeld, het publiek mort en de spelers hun vertrouwen zakt weg. "Mij moet je niet zeggen wat ik moet doen, ik weet dat. Ik zit al veertien jaar in het voetbal. Maar de jongens hebben het er inderdaad moeilijk mee."

Die jonge gasten worden daar ook door beïnvloed

"We barsten op dit moment niet van het vertrouwen. En als je zo snel een goal tegenkrijgt, wordt het nog erger. Tielemans? Ja, maar hij niet alleen. Op het middenveld zijn er weinig die een actie durven maken. Die jonge gasten worden daardoor ook beïnvloed. We zullen er moeten uitgeraken", aldus Hasi.

Want de handdoek zal Hasi zelf nooit werpen, zo zit hij niet in elkaar. "Ik ga er alles aan doen om hier uit te geraken. Dat de concurrentie direct inzetbare spelers kreeg? Wij moeten niet naar de concurrentie kijken. Ik geloof dat we sterker uit deze periode zullen geraken", toonde hij zich strijdlustig.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties