Datum: 24/01/2016 14:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Lotto Park
Het beste Sporting verloor: weer geen goed voetbal, wel drie punten
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 0 reacties

Charleroi verdiende een punt in het Astridpark, maar Okaka besliste er anders over

Het beste Sporting verloor: weer geen goed voetbal, wel drie punten

Het beeld van Roger Vanden Stock die voor de match zijn vingers kruiste, gaf de gemoedsgesteldheid van Anderlecht perfect weer. Tussen hoop en vrees door haalden ze toch de zege binnen tegen Charleroi. Eén goed kwartier en een efficiënte Okaka volstonden daarvoor. Charleroi verdiende meer.

Besnik Hasi had eens iets anders geprobeerd. Met Okaka en Sylla zette hij twee torens neer, Suarez moest dan maar op de bank gaan plaatsnemen. Begrijpelijk, aangezien de Argentijn niet bracht wat van hem verwacht mag worden, maar in die categorie hebben ze wel meer jongens bij Anderlecht.

Het beroofde paars-wit wel van zijn enige vleugje genialiteit die er (mogelijk) rondloopt. Inzet en karakter moesten dan de ingrediënten worden om Charleroi opzij te zetten. Maar laten we daar maar concentratie bijzetten, iets wat Anderlecht al na twee minuten ontbrak. 

Concentratie

Een hoekschop werd door Marcq doorgekopt en aan de tweede paal kon Perbet helemaal vrijstaand binnenduwen. Proto stond nog niet volledig recht toen aan de overkant de gelijkmaker al viel. Met dank aan Baby, die een bal uit de kluts op zijn lichaam kreeg en in eigen doel duwde.

Charleroi was daarna veruit de gevaarlijkste ploeg, met Pollet en Perbet die het Kara om beurten moeilijk gingen maken. Het was slechts een indruk, maar we verdachten het paars-witte publiek ervan dat ze de Carolo's graag hadden zien scoren. Dan hadden ze tenminste iets om als stok te gebruiken.

Eindelijk schwung

Aanvallend kwam er inderdaad weer niet veel uit die eerste helft. In de tweede ging er dan maar meer volk voor de bal spelen en begon Youri Tielemans - 45 minuten onzichtbaar - toch een aanvaardbaar niveau te halen. Penneteau kon verschillende pogingen van Okaka, Lukebakio en Sylla afhouden, maar moest zich uiteindelijk gewonnen geven.

Deschacht verstuurde een goeie cross richting Sylla, die kopte terug en Okaka buffelde het leer in de verste hoek. Er kwam zelfs schwung in het elftal, dat hadden wij niet meer verwacht. En het publiek verzoende zich (toch voor even) met zijn ploeg.

Die schwung verdween redelijk snel weer. Charleroi kwam nog een paar keer gevaarlijk opzetten, vooral door individuele fouten en Perbet miste een reuzenkans op de gelijkmaker. Suarez mocht nog een twintig minuten komen volmaken, maar Anderlecht was intussen alweer vervallen in het versturen van telegeleide raketten richting... Penneteau.

Voetbal was er niet al te veel meer te zien. Kort samengevat: Anderlecht heeft drie punten, maar het voetbal was weeral niet goed. In de slotfase kopte Kara bijna nog in eigen doel.
 

Opstellingen

Anderlecht Anderlecht

  Speler G Beoordeel
Proto Silvio 90' 5
Najar Rodriguez Andy Aryel 90' 5
Kara Mbodji Serigne Modou 90' 4
Deschacht Olivier 90' 7
Acheampong Frank Opoku 90' 5
Lukebakio Dodi 90' 7
Tielemans Youri 90' 5
Defour Steven 75' 6
Praet Dennis 90' 5
Okaka Chuka Stefano 89' 7
Sylla Idrissa A 90' 4
  Bank G Beoordeel
Suarez Matías 15' 5
Trezeguet 10' 5
Heylen Michaël 1'  
Matthys Hervé -  
Nuytinck Bram -  
Ezekiel Imoh -  
Roef Davy -  
N'Sakala Fabrice -  

Charleroi Charleroi

  Speler G Beoordeel
Penneteau Nicolas 90' 6
Mata Clinton 90' 6
Martos Francisco Javier 90' 5
Dessoleil Dorian 90' 5
N'Ganga Francis 90' 6
Marcq Damien 90' 7
Saglik Enes 84' 5
Baby Amara 76' 6
Ndongala Dieumerci 60' 5
Perbet Jérémy  90' 6
Pollet David 90' 7
  Bank G Beoordeel
Ninis Sotirios 30' 5
Stevance Florent 14' 5
Benavente Cristian 6'  
Ferber Roman -  
Gálvez López Jessy -  
Willems Steeven -  
Zajkov Gjoko -  
Diandy Cristophe -  
Mandanda Parfait -  
Herbeleef Anderlecht - Charleroi

Vooraf