Datum: 24/01/2016 14:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Lotto Park
Alles of niks voor Anderlecht (en Hasi): "Het is van moeten"

Anderlecht en Hasi kunnen zich thuis tegen Charleroi geen puntenverlies veroorloven

Alles of niks voor Anderlecht (en Hasi): "Het is van moeten"
Foto: © SC

Druk is er altijd in het Astridpark, Anderlecht moet er altijd winnen. Maar deze namiddag kan de druk wel een nieuwe dimensie krijgen. Het publiek is bijzonder onrustig en een nieuw puntenverlies zou wel eens een volledige revolutie kunnen veroorzaken.

"Het is van moeten!" Dat beseft ook coach Besnik Hasi, die alweer niet door de omstandigheden gediend wordt. Op rechtsachter Galhardo en middenvelder Dendoncker hoeft hij alweer niet te rekenen. En het valt nog te bezien of ze Steven Defour klaargestoomd kregen.

Veranderingen?

Een experiment zoals met Michaël Heylen op de rechtsachter hoeven we niet meer te verwachten. Andy Najar - ook niet topfit - zal wel een rijtje achteruit moeten. "Heylen op de 'zes'? Dat is een even grote gok als op rechtsachter. Die jongen is een centrale verdediger", zei Hasi.

"We moeten thuis tegen Charleroi reageren. En ja, de ploeg zal nog steeds niet uitgebalanceerd zijn. We gaan er het beste van maken met jongens die het verdienen", gaf Hasi een duidelijke hint. Want er zijn er een paar die hun krediet aan het verliezen zijn. Maar Hasi heeft nu ook niet de wisselmogelijkheden in bosjes voor de hand.

Gokje Charleroi zou nu wel eens kunnen opleveren

Anderlecht is torenhoog favoriet, maar een gokje van 60 euro op Charleroi levert al 450 euro op. In de gegeven omstandigheden zou het niet eens een serieuze gok zijn om Charleroi op winst te zetten. Durft u het aan? Ga naar Unibet om je welkomsbonus op te halen.

Meer nieuws