Europese B-competitie in de maak: scheuren Club, Gent, Anderlecht, Genk en Standard zich binnenkort van JPL af?

Timothy Collard
Timothy Collard
| 139 reacties
Europese B-competitie in de maak: scheuren Club, Gent, Anderlecht, Genk en Standard zich binnenkort van JPL af?
Foto: © Photonews

Er ligt een plan op tafel dat het Europese clubvoetbal binnenkort hélemaal door mekaar kan schudden. Zo zijn de Europese B-landen, waaronder ook België, een plan aan het smeden om de ‘Subdivision 2’ op poten te zetten.

Aan die competitie zouden alle landen tussen de vijfde en veertiende plaats op de UEFA-ranking deelnemen: Portugal, Rusland, Oekraïne, België, Nederland, Turkije, Zwitserland, Tsjechië en Griekenland.

Het initiatief is een gevolg van de geheime plannen die Duitsland, Spanje, Italië en Frankrijk aan het smeden zijn om de krachten te bundelen tegen Engeland. Dat meldt Het Nieuwsblad.

De Premier League dreigt vanaf volgende seizoen namelijk volledig af te rekenen met alle andere landen aangezien er een televisiecontract van zomaar eventjes vier miljard euro in de maak is. Daarom zouden Duitsland, Spanje, Italië en Frankrijk werk willen maken van een competitie (Superliga, nvdr.) met ploegen uit de vijf grootste landen.

Meer duidelijkheid in maart

Hoe de Superliga en de Subdivison 2 er precies moeten gaan uitzien, is nog niet duidelijk. In maart worden de initiatieven verder besproken en uitgetekend.

Het is mogelijk dat beide competities ervoor zorgen dat de nationale competities verloren gaan en dat de Belgische G5 (Club Brugge, Gent, Anderlecht, Genk en Standard), die lid is van de ECA, zich afscheurt van de Jupiler Pro League. Het is een optie, maar momenteel is het nog niet zover.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties