Nu moeten A'lecht en Gent aan de bak in Europa, Club niet: "Maar we hadden dan pas last van het programma"

Cédric De Volder
Cédric De Volder vanuit Brugge
| 33 reacties
Nu moeten A'lecht en Gent aan de bak in Europa, Club niet: "Maar we hadden dan pas last van het programma"
Foto: © Photonews

Er werd dit én vorig seizoen al heel wat gezegd en geschreven over het programma van Club Brugge. Maar in 2016 zijn er geen Europese opdrachten meer voor blauw-zwart, terwijl de titelconcurrenten wel nog aan de bak moeten. Is Club in het voordeel?

"We hebben lessen getrokken na vorig seizoen", liet Michel Preud'homme de voorbije weken meermaals verstaan. Club Brugge schoot toen te kort in de titelstrijd door het overvolle speelschema.

Nu zijn de kaarten anders geschud. Club Brugge kan alle pijlen - de finale van de Beker uitgezonderd - op de competitie richten, terwijl KAA Gent en RSC Anderlecht nog Europese wedstrijd(en) in het verschiet hebben liggen.

Ik heb de rekening niet gemaakt, maar ik zou niet verrast zijn als Club ook dit seizoen de meeste wedstrijden had

Michel Preud'homme

"Maar ik denk niet dat het op dit moment een groot verschil zal maken", vertelt Preud'homme. "We hebben Europese voorrondes gespeeld. Ik heb de rekening niet gemaakt, maar ik zou niet verrast zijn als Club ook dit seizoen de meeste wedstrijden had."

De Luikenaar verwacht niet dat VfL Wolfsburg en Shakhtar Donetsk voor problemen zullen zorgen. "Wij hadden er pas in play-off 1 (na Dnipro FC, nvdr.) last van. Daarvoor niet. De winst in de Beker na Besiktas was daar hét voorbeeld van."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties