Deze twee ploegen zijn de grote winnaars van het weekend aan de top van Jupiler Pro League

Timothy Collard
Timothy Collard
| 2 reacties
Deze twee ploegen zijn de grote winnaars van het weekend aan de top van Jupiler Pro League
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dat de Jupiler Pro League een speciale competitie is, werd de voorbije weken al meer dan één keer duidelijk. Vorig weekend was Club Brugge nog dé grote winnaar, deze keer is het de beurt aan KAA Gent én KRC Genk.

De Buffalo’s legden vrijdagavond al de druk bij hun concurrenten. Er werd al bij al makkelijk gewonnen van Sporting Lokeren en Gent klom op die manier opnieuw naar de leidersplaats, die het deelde met Club Brugge.

Genk zeker van play-off 1

Blauw-zwart kon zondagnamiddag opnieuw alleen aan de leiding komen, maar liet het afweten in de Cristal Arena van KRC Genk. De troepen van Peter Maes zijn op die manier zeker van een deelname aan play-off 1. Net als Gent, deed ook Genk dus goede zaken.

Ook puntenverlies voor Anderlecht en Oostende

Dat het een prima weekend is voor Gent, werd in het Constant Vanden Stockpark nog eens extra in de verf gezet. Na een héél onderhoudende pot voetbal hielden RSC Anderlecht en Standard elkaar in evenwicht (3-3). Goed nieuws dus voor Gent, dat samen met Club Brugge aan de leiding blijft prijken.

Beide teams tellen 6 punten meer dan de nummer drie in de rangschikking, Anderlecht. KV Oostende is vierde met 46 punten, dat zijn er twaalf minder dan de twee leiders. Hieronder het klassement:

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties