Factcheck: "Bij de jeugd van Anderlecht win je altijd met 5-0", maar staat paars-wit wel overal bovenaan?

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 40 reacties
Factcheck: "Bij de jeugd van Anderlecht win je altijd met 5-0", maar staat paars-wit wel overal bovenaan?
Foto: © photonews

"Bij de jeugd van Anderlecht moet je niet werken voor de ploeg, je wint altijd met 5-0." Volgens Olivier Deschacht de reden waarom aan rastalent Dodi Lukebakio op het gebied van discipline nog moet gesleuteld worden.

Maar staat de jeugd van Anderlecht overal bovenaan? Olivier Deschacht maakte in Extra Time de vergelijking met zijn opleidingsperiode. Of dat nu nog het geval is zochten we even uit.

De U19 van paars-wit scheren alvast voor het tweede jaar op rij hoge toppen in de Youth League. Volgende week wacht immers de prestigieuze confrontatie met de leeftijdsgenoten van het grote FC Barcelona.

Snellere doorstroming

In de nationale competitie zwaaien de jonkies van Standard bij de oudere jeugdreeksen (U21 en U19) de plak. Dit heeft voor een deel te maken met het feit dat de Anderlecht-jongeren vroeger dan bij sommige andere ploegen naar een hoger niveau doorstromen. Belofteninternationals Youri Tielemans (18) en Leander Dendoncker (20) zijn intussen vertrouwde namen in de hoofdmacht.

Bij de elites U17, U15 en U13 staan de Brusselse youngsters wel bovenaan. In de categorie U16 en U14 prijken de talenten van Club Brugge aan de top van de klassering. Zowel Anderlecht, Standard als Club Brugge zijn voorlopig dus op weg naar enkele jeugdtitels.

U21 (eindstand reguliere competitie, nu play-offs)

U19

U17

U16

U15

U14

U13

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties