Hoofd op het kapblok, maar Hasi wijkt niet: "Ik kan met mijn hoofd tegen de muur slaan, maar dat verandert niks"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Neerpede
| 41 reacties
Hoofd op het kapblok, maar Hasi wijkt niet: "Ik kan met mijn hoofd tegen de muur slaan, maar dat verandert niks"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Besnik Hasi weet - net als heel België - hoe laat het is. Zondag moet hij winnen van Kortrijk of maandag mag hij zijn kastje gaan leeghalen. Druk is normaal in Neerpede, zo'n druk is echter ongezien. En toch bleef Hasi er vrijdag sereen en strijdvaardig bij.

Je kan kritiek hebben op Hasi, maar op een moment dat de druk zo hoog is, zouden andere coaches wild om zich heen beginnen slagen. Niet Hasi, die in elke omstandigheid gentleman blijft. Zo ging hij weer geen enkele vraag uit de weg.

Eerste vraag aan Hasi, waar normaal eerst wat rond de pot gedraaid wordt: Besnik, is het op leven en dood zondag, voor jou dan?

"Ik denk dat het verkeerd is om het op die manier te bekijken. We moeten absoluut winnen, net als elke andere keer thuis."

Maar je voelt de druk na de uitspraken van het bestuur toch ook?

"Ja en? Ik kan met mijn hoofd tegen de muur beginnen slaan, maar dat gaat weinig veranderen. We weten dat we onder druk staan. Als je verliest van Waasland-Beveren en Moeskroen, als je negen punten van Club Brugge staat, als het spel niet goed is,... Het bestuur heeft me ook weinig meer gezegd. Ze waren positief na de match tegen Shakhtar. Meer niet."

Je krijgt elke keer wel weer klappen?

"Ja, elke keer we een stap vooruit kunnen zetten, doen we dat niet of zetten we zelfs één achteruit. Dat moet er uit. Op één of andere manier kunnen mijn spelers zich niet opladen voor zulke matchen. Alleen op talent hebben we nog geen enkele match gewonnen. Dat moeten ze beseffen. We moeten het collectief doen."

Ga je de druk op jou gebruiken om de spelers te motiveren?

"Ik denk dat ze voor zichzelf iets te bewijzen hebben. Ze moeten het niet voor mij doen, wel voor zichzelf en voor de club."

Het is wel 'maar' Kortrijk...

"Tegen Olympiakos waren we twee keer goed, tegen Standard, Zulte Waregem en KV Mechelen ook. In die matchen deden ze het wel en was de honger groot. Die honger moet er elke keer zijn."

Beklaag je je nu de uitspraak na Moeskroen: "Ik weet het niet meer..."?

"Tuurlijk, maar dat werd ook anders geïnterpreteerd dan ik het bedoelde."

Anderlecht krijgt de domme fouten wel niet uit zijn spel.

"Dat is inderdaad frappant. Maar we hebben toch ook drie kansen gecreëerd tegen een sterk Shakhtar. Dat is veel. Maar inderdaad, het zijn zelfs opeenstapelingen van fouten in één fase. En dan een goal tegen bij een stilstaande fase... Dat mag niet gebeuren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties