Top&Flop Essevee, Genk, Bailey en Bob Hope!

Essevee, Genk, Bailey en Bob Hope!
Foto: © photonews

Alle goede (en slechte) dingen komen in drievoud. Hanne, Klaasje en Marthe zijn al eventjes de nieuwe K3, dus is dat ook meteen het afscheid van drie andere topmeiden. Wij blikken terug op het voorbije voetbalweekend en doen dat ook in drievoud. Al dan niet met luchtballonnen.

TOP

Forza Essevee

Zulte Waregem heeft zich dan toch nog weten te plaatsen voor play-off 1. En hoe. Terwijl KV Mechelen een armtierig Standard helemaal van de mat dartelde groeide minuut na minuut het geloof bij Essevee.

In de top-6 eindigen doet ze deugd, daar aan de Gaverbeek. Nu kunnen ze 10 galamatchen spelen zonder eigenlijk al te veel druk op de ketel. Benieuwd wat dat nog zal opleveren in de komende weken en maanden.

Forza Racing

Ook sterk bezig: Racing Genk. Het team speelt weer helemaal mee om Europees voetbal en heeft daar vooral Peter Maes (voor het neerzetten van de organisatie) en Leon Bailey voor te danken. Die speelt zo goed dat hij nu al onhoudbaar lijkt de komende zomer.

En met Malinovskyi, Pozuelo en co zijn er nog een aantal spelers die het niveau van de Limburgse club een eind de hoogte hebben weten in te krijgen. De top-4 lijkt plots een minimum te gaan worden voor de Genkies.

Forza Bob Hope

Hij doet het toch maar mooi, die Bob Peeters. Vaak werd hij verketterd en uitgelachen, maar zondagavond haalde hij zijn gram. Met winst tegen Waasland-Beveren werd de redding bewerkstelligd.

Volgend jaar opnieuw met Peeters aan de bak? Het zou zomaar kunnen en we willen het Peeters ook gunnen. Hij heeft na zijn trucje met Waasland-Beveren nu toch voor de tweede keer een straffe stunt uitgehaald.

FLOP

Ejopap ...

Geen 'Ejopaparejo' van de Luikse fans, maar eerder flauwe pap. 4-0 de boot in bij KV Mechelen bij de match die play-off 1 kon opleveren. Dan verdien je de top-6 misschien gewoon niet. Jammer, want de Rouches toonden de voorbije maanden een aantal leuke zaken.

De bekerfinale is eens te meer van moeten voor Standard. Rest de vraag: komen ze deze slag te boven voor het volgende weekend, of geven ze daar ook niet thuis? De supporters gaan er anders ook niet mee blijven lachen, zoveel is duidelijk.

OOOOOOH Leuven

29 punten, vaak goed voetbal en een erg leuke supporterschare. Neen, OH Leuven verdiende misschien niet te degraderen. Maar het soms naïeve voetbal heeft hen wel de kop gekost.

Aanvalsdrift te over, maar ook tegen Club Brugge raakte de bal er niet in op de cruciale momenten. En aan de overkant was een kans van Vossen wél genoeg voor de 0-1. Vooral de match in Moeskroen zal nog lang geheugd worden.

KV Oostende

KV Oostende gaat de komende weken op Schiervelde op zoek naar een Europees ticket, maar van het team dat herfstkampioen werd is niet veel meer te zien.

Ook in de Cristal Arena werden de Kustboys soms kinderlijk uitgespeeld, voorin kwam er weinig concrete dreiging. "44 tegendoelpunten is te veel", wist ook Yves Vanderhaeghe.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties