Top&Flop Club Brugge, KV Mechelen, AA Gent, play-off 2 en Oostende in onze plus- en minplaylist

Club Brugge, KV Mechelen, AA Gent, play-off 2 en Oostende in onze plus- en minplaylist
Foto: © Photonews

Alle goede (en slechte) dingen komen in drievoud. Hanne, Klaasje en Marthe zijn al eventjes de nieuwe K3, dus is dat ook meteen het afscheid van drie andere topmeiden. Wij blikken terug op het voorbije voetbalweekend en doen dat ook in drievoud. Al dan niet met luchtballonnen.

TOP

Veel zweet, op weg naar Glory

Speelt Club Brugge oogstrelend voetbal? Neen. Maar is er een andere ploeg echt beter? Ook neen. En als er geen ploegen écht fantastisch voetbal op de mat brengen, dan is het misschien wel het jaar waarin grinta en doorzettingsvermogen het verschil kunnen maken.

En dan lijkt blauw-zwart met heel veel bloed, zweet en tranen dan toch eens op weg naar de opperste glorie. We gaan met twee woorden spreken, want na volgende zondag kan het er weer helemaal anders uit zien, maar toch: Engels en Simons tonen met hun manier van spelen dat een titel niet eens onverdiend zou zijn. Come on?

In play-off 2 is't ook plezant ...

Als je naar KV Mechelen gaat kijken dan toch. Geen enkel team doet beter en straffer dan Malinwa, ook dit jaar willen ze er weer het beste van maken en lijken ze nu alweer op weg naar een leuk seizoenseinde.

Ze mogen stilaan de tenen gaan uitkuisen, die andere ploegen uit play-off 2. En ook Genk - of wie ook vierde wordt in play-off 1 - begint toch ook maar beter te scouten, want je weet maar nooit. Sofiane Hanni zit ondertussen op 15 rozen.

Oude krijgers

Extra bonuspunten dit weekend voor een aantal spelers die toch absoluut nog niet versleten zijn. Wat Timmy Simons liet zien voor Club Brugge tegen AA Gent? Wow.

Maar ook Mbaye Leye - nu ook al 15 keer gescoord dit seizoen - blijft onverzettelijk voor Essevee, terwijl ook ene Thomas Buffel als een jong veulen op het veld dartelt.

FLOP

Oostende gist en grist

"Ik gis maar wat om jullie tijd te vullen." De excuses zijn op bij Yves Vanderhaeghe, hij begrijpt - net als zijn voorzitter Marc Coucke - niet waarom zijn KV Oostende er anno 2016 steeds minder lijkt van te bakken.

Zijn spelers gristen achterin naar de bal als een visser met kiespijn naar een mossel graait met een net vol gaten. Doelloos én zinloos in een ademteug? Zeker, de frisse zeewind is hé-lé-maal weg. Milic leek terug op het kneusje onder Fred Vanderbiest, ook de rest van de defensie had liever een dagtripje zee in plaats van Cristal gemaakt.

C'était Buffalo?

"Stop giving me choices", zong de Britse band The Hoosiers ooit. "I will let the wind decide." De keuzes die Hein Vanhaezebrouck maakte waren allerminst gelukkig te noemen. Rafinha mocht nog eens opdraven in de verdediging van de Buffalo's, maar dat draaide ook alweer op een sisser uit.

"Heb ik wel keuzes", leek Hein zich achteraf af te vragen. Niet te vergeten dat hij graag verdedigende versterking had gewild en vooral Boussoufa kreeg. En die was nu ook weer niet dé meerwaarde in Jan Breydel: nachtmerries kregen Engels & co allerminst van het woelwater.

In play-off 2 is't ook plezant ...

Als je een sadomachosist bent dan toch. Steeds meer begint het op een echte verschrikking te lijken wat sommige ploegen ons voorschotelen op een doordeweekse zaterdagavond. Een contradictio in terminis? We gissen ook maar wat naar de redenen van play-off 2.

Onze reporter in Moeskroen zullen we vandaag weer moeten opbeuren, want na de match kwam hij niet verder dan volgende cynische commentaar: "Moeskroen speelde al twee wedstrijden in zijn ijzersterke poule van play-off 2 en de ploeg van De Boeck heeft nog niet één doelpunt geslikt. Heel erg straf toch, zeker als je ziet tegen welke ploegen ze al hebben gespeeld. Ongelofelijk. Respect!" Come on!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties