Alle complottheorieën en wilde geruchten over de mogelijke scenario's in tweede klasse op een rij

Redactie
| 11 reacties
Alle complottheorieën en wilde geruchten over de mogelijke scenario's in tweede klasse op een rij

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met het nieuws dat WS Bruxelles twee punten bijkrijgt is de hel in voetballand losgebarsten. De wildste geruchten doen de ronde over mogelijke scenario's in tweede klasse. Hier een overzicht.

DISCLAIMER: We benadrukken dat dit zeker geen officieel nieuws is, maar zaken die op de supportersfora circuleren en waarop nog geen enkele actie werd ondernomen.

Antwerp rechtstreeks kampioen

Het opstellen van Jeffrey Rentmeister is de reden dat WS Brussel er twee punten bijkrijgt van de match tegen Seraing. Een forfaitnederlaag voor Seraing dus. Rentmeister speelde echter in zeven wedstrijden mee en zat er één op de bank dit seizoen. In dat geval zouden de andere ploegen ook een forfaitnederlaag kunnen eisen.

Maar in de statuten van het betaald voetbal staat ook dat een ploeg die op één seizoen drie keer forfait moet geven, een algemene forfait aan zijn been heeft (artikel 1526-312). In dat scenario krijgt Antwerp er dus vijf punten bij, WS twee en Eupen nul. En in dat geval is Antwerp al kampioen.

WS Bruxelles neemt stamnummer over van Union of RWDM

Aangezien WS Bruxelles geen licentie heeft verkregen en ook niet over een stadion beschikt, moeten de Brusselaars op een andere manier die problemen zien op te lossen. Een van de geruchten is dat ze het stamnummer van Union of RWDM zouden willen overnemen.

In het Gazet van Antwerpen staat het volgende: "Het licentiedossier ziet er zelfs zo slecht uit dat John Bico nog in allerijl probeert het stamnummer van Union of RWDM over te nemen."

WS Bruxelles fuseert met Beerschot-Wilrijk

Een zeer wilde speculatie, maar eentje die wel vaker opduikt. Het was het Franstalige Belgosport dat eerder dit jaar berichtte over de verkoop van het stamnummer van WS Brussel aan derdeklasser FCO Beerschot-Wilrijk. Zelfs al zouden de twee ploegen tot een overeenkomst komen, zou al het administratieve werk nooit op tijd afgeraken. Hoogst onwaarschijnlijk.

Antwerp FC - KAS Eupen wordt uitgesteld

Door heel deze zaak en de ongelukkige timing van de uitspraak wordt er nu links en rechts al gefluisterd dat de wedstrijden van zaterdag maar moeten worden uitgesteld tot ook alle beroepsprocedures zijn afgerond. Dit brengt op zijn beurt weer enkele discussiepunten. Wat bijvoorbeeld met spelers die nu geblesseerd zijn, maar weer fit zouden kunnen geraken voor de wedstrijd als die later in het seizoen wordt gespeeld?

Een ding is zeker, alles staat even op zijn kop. Welk scenario zien jullie gebeuren? Laat het ons weten in de reacties!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties