Datum: 08/05/2016 18:00
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Ghelamco Arena (Arteveldestadion)
Fenomenale Izquierdo laat Club de titel ruiken met glansprestatie op Gent
Sander De Graeve Cédric De Volder
Sander De Graeve en Cédric De Volder vanuit Gent
| 0 reacties

José Izquierdo trapt Club voorbij AA Gent en op titelkoers

Fenomenale Izquierdo laat Club de titel ruiken met glansprestatie op Gent
Foto: © photonews

'Anderlecht kampioen? No way, José.' Dat is de boodschap die José Izquierdo zondagavond verstuurde richting Brussel. Niet met een sms'je, neen, met een ouderwetse one-man show. Een voet in vier(!) goals zorgde voor desillusie bij Gent en euforie bij Club.

Vooreerst de eerste helft. Hein Vanhaezebrcouck verraste toch wel met zowel Depoitre als Coulibaly in de basiself. De enige twee precedenten waren thuis tegen Charleroi (1-3 verlies) en op Zulte Waregem (1-1) in de reguliere competitie. Niet echt indrukwekkende cijfers.

Sterke start Gent

De vooroordelen werden relatief snel ingeslikt toen de match op gang kwam in een zonovergoten Ghelamco Arena. AA Gent kwam nog eens goed voor de dag in een topper, Neto startte sterk, het middenveld draaide en Foket en Saief zorgden voor gevaarlijke infiltraties.

Dat resulteerde in zowel veldoverwicht en kansen. Depoitre en Coulibaly misten de eerste kopkansen, maar iets voor het halfuur was het dan toch bingo. Coulibaly liep tegen een hoge bal, Depoitre maakte één van de makkelijkste goals van z’n carri貥. Butelle was kansloos.

De blauwzwarte goalie was overigens met voorsprong de beste man op het veld voor de rust. Hij pakte uit met een pak belangrijke reddingen. En Club? Dat leek in de eerste helft niet de solide, alles verslindende machine van de vorige thuismatchen.

Zondag, josdag

Wat Club wél op de mat kon leggen was efficiëntie, daarmee word je immers kampioen. Matz Sels moest twee keer ingrijpen op pogingen van Vormer, maar echt moeilijk werd het niet. De volgende keer dat hij in beeld kwam, viste hij de goal van Vanaken uit z’n netten. De Gentse defensie stond te slapen en de middenvelder knalde beheerst binnen.

Het bleek een voorbode voor de tweede helft. We zagen een Club Brugge dat de momenten uitstekend bleef kiezen. In een mum van tijd ging het van 1-1 naar 1-3. Daarbij één hoofdrolspeler. José Heriberto Izquierdo Mena uit Colombia.

Club kampioen?

Bij de 1-2 draaide hij rond Foket om daarna Sels te fusilleren in de korte hoek. Beide Gentse heren gingen niet vrijuit. De 1-3 kwam er na een spurt voorbij Nielsen, Vanaken kreeg zijn tweede assist van de avond. Het was nog niet gedaan, even later mocht ook Thomas Meunier ‘merci Joske’ roepen. Na een redding van Sels op een schot van de winger, knalde hij via Gershon de 1-4 binnen.

Was de score overdreven? Jazeker. Wordt Club kampioen? Hoogstwaarschijnlijk. Dit Club Brugge heeft getoond dat het er op de belangrijke momenten staat en op elk moment gevaarlijk kan zijn. De weg naar de 1-4 zege kwam er misschien op een diefje, maar na de 1-2 kwamen de Bruggelingen écht niet meer in de problemen. Het is aan Anderlecht om het toch nog een beetje spannend te houden.

Opstellingen

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
Sels Matz 90' -
Gershon Rami 90' -
Nielsen Lasse 90' -
Mitrovic Stefan 90' -
Foket Thomas 60' -
Saief Kenny 90' -
Kums Sven 90' -
Neto Renato   90' -
Milicevic Danijel 84' -
Depoitre Laurent 90' -
Coulibaly Kalifa A   90' -
  Bank G Beoordeel
Simon Moses Daddy-Ajala 30' -
Schoofs Rob 6'  
Deaux Lucas -  
Thoelen Yannick -  
Medonca Wikheim Gustav -  
Rafinha Rafael Scapini -  
Van der Bruggen Hannes -  
Diedhiou Aristide Simon Pierre -  

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Butelle Ludovic 90' 8
Meunier Thomas 90' 6.5
Engels Björn 90' 7
Denswil Stefano   90' 7
De Bock Laurens 90' 6
Simons Timmy 90' 7
Claudemir Domingues de Souza 90' 6
Vormer Ruud A 90' 6.5
Vanaken Hans ⚽ ⚽ 90' 8
Diaby Abdoulay 77' 7
Izquierdo Mena José HeribertoA A 81' 10
  Bank G Beoordeel
Vossen Jelle 13' 6
Bolingoli Mbombo Boli 9'  
Marcos Pereira Leandro -  
Mechele Brandon -  
De fauw Davy -  
Bruzzese Sébastien -  
de Souza Claudemir Domingues -  
Herbeleef KAA Gent - Club Brugge

Vooraf