Er resten OHL nu nog drie mogelijkheden om Moeskroen aan te vallen: "Maar we spelen volgend seizoen in 1B"

Redactie
| 36 reacties
Er resten OHL nu nog drie mogelijkheden om Moeskroen aan te vallen: "Maar we spelen volgend seizoen in 1B"
Foto: © photonews

Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport verklaarde de klacht tegen Excel Moeskroen ontvankelijk, maar de licentie van de Henegouwers werd toch bevestigd. OH Leuven heeft nog drie mogelijkheden, maar er is een maar...

"Wij weten waar we aan toe zijn", klinkt het bij OH Leuven in Het Laatste Nieuws. "Volgend seizoen spelen we in 1B. Ook al zouden we de beslissing van het Belgisch Arbitragehof voor de Sport aanvechten."

Wat zijn de opties?

1. Beslissing van BAS aanvechten

OH Leuven heeft die mogelijkheid. Maar zo'n procedure werkt niet opschortend. Een nieuwe uitspraak zou te lang op zich laten wachten, waardoor de nieuwe voetbaljaargang (mogelijk) al bezig zou zijn.

2. Licentiecommissie of burgerlijke rechtbank

"We kunnen opnieuw naar de Licentiecommissie stappen", klinkt het aan Den Dreef. "Op basis van het feit dat Excel Moeskroen valse verklaringen heeft afgelegd. Ook een zaak aanspannen bij een burgerlijke rechtbank is een optie."

3. Een bezoekje brengen aan FIFA

"Het is misschien zinvol om naar FIFA te stappen. De wereldvoetbalbond tolereert dergelijke constructies (clubs in handen van makelaars, nvdr.) niet. Maar ook als we gelijk krijgen, brengt dat OHL niet in 1A."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties