Rode Duivels leggen Noorwegen over de knie, maar de defensie blijft zorgen baren
Cédric De Volder Sander De Graeve
Cédric De Volder en Sander De Graeve vanuit Brussel

België 3 - 2 Noorwegen

België heeft vanavond met 3-2 gewonnen van Noorwegen. De Rode Duivels trekken zo met een overwinning richting Frankrijk. En toch hebben we de nodige zorgen...

Marc Wilmots koos voor de laatste wedstrijd op Belgische bodem voor zijn type-elftal. Alhoewel, Thomas Vermaelen en Yannick Ferreira Carrasco liggen nog steeds in de lappenmand. Radja Nainggolan was terug van een retourtje herstel.

Meteen Belgisch feestje, maar dan…

We hadden iets goed te maken na het gelijkspel en de karrenvracht aan gemiste kansen tegen Finland. Wel, vanavond was het bij nummer één prijs. De Noorse defensie stond te slapen en Romelu Lukaku verschalkte Ørjan Nyland al in minuut drie, 1-0.

Na amper twintig minuten voetballen legden de Noormannen hét Belgische pijnpunt bloot. Radja Nainggolan verloor de bal, Joshua King - ooit nog hét talent van Manchester United - was de defensie te snel af en schoof enig mooi binnen, 1-1.

Komaan, defensie?

En net als tegen de Finnen waren de Rode Duivels even van slag. Meer zelfs: kort na de rust was het alweer prijs. De 2-1 van Veton Berisha was dan wel heel mooi, maar de Noor mocht wel de volledige defensie rustig voorbijlopen.

Nochtans bleven ook de Belgische kansen vanavond niet uit. En dat loonde ook. Op enkele minuten tijd werd de achterstand omgebogen. En hoe? Eerst deed Eden Hazard - jawel, dit is juist - het met het hoofd, vervolgens zorgde Laurent Ciman voor 3-2.

Ja, maar…

Op die manier zwaaien de Rode Duivels de natie uit met een overwinning tegen Noorwegen. Deze jongens willen op tien juli de Europese titel pakken. En dan mogen we toch kritisch zijn… Dus verbaas ons, jongens. Verbaas ons…