De kritiek op bondscoach Hamrén en zijn team zwelt aan: "Een complete Zweedse wanvertoning"

Olaf Rövmannen vanuit Falsterbo
| 2 reacties
De kritiek op bondscoach Hamrén en zijn team zwelt aan: "Een complete Zweedse wanvertoning"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het Zweedse elftal had lang uitzicht op een gelijkspel, maar trok alsnog aan het kortste eind tegen Italië. Eder maakte de 1-0 in de 88ste minuut en dat was meteen ook de eindstand.

Niet om aan te zien

Deze late treffer was "een koude douche", volgens Expressen en zelfs "een nachtmerrie" volgens Aftonbladet. Toch blijven de Zweden strijdvaardig na hun 1 op 6 : "We hebben geen andere keuze, we moeten 3 punten pakken tegen België.".

Maar tegelijkertijd klinken er veel kritische geluiden betreffende de aanpak van bondscoach Eric Hamrén. "180 minuten gespeeld en onze jongens kregen nog geen enkele bal tussen de palen!" (De Zweedse goal tegen Ierland was een owngoal, red.) "Het spel dat onze nationale ploeg op de mat legt is gewoon niet om aan te zien", oordeelt journalist Petter Landén.

De buitenlandse pers treedt hem bij. "Dit was oersaai," aldus DW Sports (Duitsland). "De slechtste EK-match tot nu toe.", schrijft Eurosport.

Zlatan komt de fans niet groeten

De prestatie van de Zweedse supporters daarentegen werd wel positief beoordeeld. Zij waren weer massaal aanwezig. Bijna het halve stadion kleurde geel en ze zorgden voor veel sfeer. Daarom was het extra zuur dat Zlatan Ibrahimovic hen na de wedstrijd niet kwam groeten.

De excentrieke spits stapte direct na het fluitsignaal richting kleedkamer, terwijl zijn ploegmaats wel de tijd namen om de aanhang te bedanken. Ook een gesprek met de reporter van de Zweedse TV-zender SVT zag de kapitein van het Zweedse elftal niet zitten. Hij liep door zonder één woord commentaar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties