Leekens spreekt over transfer van Tom De Sutter

Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Lokeren
| 3 reacties
Leekens spreekt over transfer van Tom De Sutter
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sporting Lokeren begon dinsdagvoormiddag aan zijn voorbereiding op het seizoen 2016-2017. Georges Leekens moest slechts één nieuwe speler - en enkele jeugdspelers - op training verwelkomen. Maar er is vers bloed onderweg naar Daknam, dat is zeker.

Zo spreekt Lokeren bijvoorbeeld met Tom De Sutter over een transfer. De ex-spits van Club Brugge mag weg bij het Turkse Bursaspor en zou een welgekomen versterking zijn voor de ploeg van Georges Leekens.

Maar de ervaren oefenmeester is liever voorzichtig. “Een transfer is pas officieel, als alles rond is. We dachten bij de vorige dossiers misschien net iets te snel dat de deal al rond was, waardoor we achter het net hebben gevist. Ik wil nu dan ook nog niet op de zaken vooruitlopen.”

"De Sutter? Goede spelers zijn welkom"

Georges Leekens

“Of ik De Sutter er graag bij wil? Goede spelers zijn altijd welkom”, antwoordde een diplomatische Leekens. “Ik wil er graag nog twee aanvallers bij, maar je kent me, ik kleef geen namen op die spitsen.”

Op de eerste training was er met Nikola Jambor amper één speler aanwezig. Leekens had het liever anders gezien. “Het liefst van al had ik de nieuwe jongens nu al ter beschikking willen hebben. Of dat een ontgoocheling is? Neen, dat niet. Ik zit al lang genoeg in het vak om te begrijpen dat dit kan gebeuren.”

Het is duidelijk dat Lokeren in alles rust aan zijn transferhuiswerk bezig is. Onder het motto 'voldoende tijd nemen om een goede speler binnen te halen in plaats van snel vers bloed te halen': "Het is makkelijk om kwantiteit te halen, maar wij willen kwaliteit aan onze kern toevoegen", besloot Leekens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties