Meunier is heel eerlijk: "Zo een type missen we nog bij de Rode Duivels"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 22 reacties
Meunier is heel eerlijk: "Zo een type missen we nog bij de Rode Duivels"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Rode Duivels staan reeds in de kwartfinales van het EK, maar natuurlijk hoopt iedereen op meer. Tegen Hongarije liep het bijvoorbeeld van een leien dakje, al mist onze nationale ploeg volgens Thomas Meunier nog één iets.

“Het is vergelijkbaar met de situatie bij Club Brugge, waar Michel Preud'homme ons vaak verweet dat we te braaf waren. De Rode Duivels zijn echt een groep kameraden. Sommige hebben meer karakter dan anderen, maar we missen een type Roy Keane, een pitbull die zich vastbijt, nooit loslaat op het veld en voor een opstootje durft te zorgen”, aldus Meunier in Sport/Voetbalmagazine.

Met Nainggolan en Fellaini telt de nationale ploeg nochtans twee pitbulls, Thomas. “Radja en Marouane zijn agressief aan de bal, omdat ze het duel willen aangaan en winnen, maar voor mij blijft Roy Keane de top. Dat was de man van de lijf-aan-lijfgevechten. Hij aarzelde niet om eens een knietje uit te delen als het nodig was. Wij missen een beetje slechtheid, vind ik.”

"We moeten stouter zijn, laat het afgelikte spel aan FC Barcelona"

“Het is niet mooi in de geest van het spel, maar een ploeg heeft zulke spelers nodig. We moeten stouter zijn, laat het afgelikte spel aan FC Barcelona. Ik hou van variatie, een mix tussen technisch sterke voetballers en meer atletische types. Je moet ook kunnen variëren qua agressiviteit door zowel kalme spelers op te stellen als spelers die anderen kunnen aanjagen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties