Top&Flop Dit zijn onze toppers en floppers van de voorbije speeldag!

Dit zijn onze toppers en floppers van de voorbije speeldag!

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Alle goede (en slechte) dingen komen in drievoud. Hanne, Klaasje en Marthe zijn al sinds vorig seizoen de nieuwe K3, al was dat ook meteen het afscheid van drie andere topmeiden. Wij blikken terug op de voorbije voetbalspeeldag en doen dat ook in drievoud. Al dan niet met luchtballonnen.

TOP

Gouden Greg

Er is eigenlijk maar 1 échte held deze speeldag. Het zwakke zaterdagavondvoetbal werd overschaduwd door een Gouden Greg. De sterke Van Avermaet won op knappe wijze de wegrit in Rio.

In Eupen werd het uitvak uit Mechelen helemaal gek, op de Freethiel het thuisvak. Heel de voetbalwereld leefde mee met de prachtige resultaten van onze Belg.

Anderlecht

Bij Anderlecht is het resultaat heilig, maar de manier waarop minstens zoveel. En dus mogen we echt wel spreken van een eerste échte goede helft onder Weiler.

Na de dreun tegen Rostov lijkt paars-wit klaar om helemaal te knallen in deze competitie. Er is nog werk aan de winkel, maar vanaf hier kan het enkel beter worden.

Versluysfeestje

Het feestje in de Versluys-arena dan. Het was aandoenlijk om zien hoe iedereen bijzonder blij was na de 1-0 in Oostende tegen Club Brugge. Het nieuwe stadion inwijden? Dat doen Coucke en co in stijl.

Het gaat goed met KV Oostende, de 3 op 6 doet het beste vermoeden voor de toekomst. Dit jaar dan toch iets meer dan gewoon play-off 1? We moeten het bekijken.

FLOP

Naïviteit

Eupen begon met goede moed aan zijn eerste thuismatch, maar liep in het mes. Op de Freethiel hetzelfde verhaal met Waasland-Beveren, en eigenlijk ook voor Moeskroen.

Toch een paar mindere momenten van een aantal clubs die met een 0 op 6 begonnen. Slecht is het spel zeker niet altijd, maar het is ook zaak om volwassenheid te gaan tonen.

Schuermans

Over naïviteit gesproken: Het was een domme, onnodige fout van Schuermans op De Sutter. Rood, penalty en goal tegen. Meteen een zware domper.

Westerlo speelde een goede openingsmatch, maar moet toch echt gaan opletten voor dit soort zaken. Dan wordt het wel echt moeilijk voor de Kemphanen.

Brugse onmacht

Het was voorin niet alles bij Brugge. Diaby, Vossen én Izquierdo konden allemaal niet echt bekoren en gingen een beetje ten onder aan de zee.

Op een wedstrijd willen we ze zeker niet gaan afrekenen, maar het systeem van blauw-zwart zal toch iets beter moeten gaan roderen in bepaalde wedstrijden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties