Geen enkele training bij A-kern Anderlecht, maar bij Borussia Dortmund meteen in selectie: "Ik voelde me geblokkeerd"

Redactie
| 41 reacties
Geen enkele training bij A-kern Anderlecht, maar bij Borussia Dortmund meteen in selectie: "Ik voelde me geblokkeerd"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Orel Mangala begint aan zijn avontuur in de Bundesliga. De middenvelder wordt - met aankoopoptie - verhuurd aan Borussia Dortmund. En daar is trainer Thomas Tuchel bijzonder onder de indruk van de 19-jarige jongeling. Bij Anderlecht zag hij te weinig kansen.

Mangala speelde drie matchen in de voorbereiding bij de U19 en Tuchel viste hem al op om bij de A-kern te komen meetrainen. Bij Anderlecht kreeg hij die kans niet. -"Ik voelde me geblokkeerd bij Anderlecht, er waren te veel middenvelders voor mij", zo vertelt Mangala in La Dernière Heure.

Eén man deed er alles aan om hem te overtuigen. "Nochtans waren er veel mensen bij Anderlecht die in mij geloofden. Nicolas Frutos bijvoorbeeld. Hij riep me vaak in zijn bureau en zei dan 'Ik zal alles doen opdat je bij ons zou blijven omdat ik wil dat je hier belangrijk wordt."

Ik was de enige van mijn generatie die nooit bij de A-kern mocht meetrainen

"Maar de belangrijkste personen binnen de club zaten niet op dezelfde golflengte als Frutos", aldus nog Mangala. "Zo mocht ik als enige van mijn generatie niet één keer meetrainen met de A-kern. Als 18-jarige wilde ik uitzicht op een plaats bij de A-kern en bij Anderlecht zijn er te veel spelers. Neem nu Dodi Lukebakio. Ik vind hem de meest talentvolle van alle jongeren, maar hij wordt geblokkeerd bij de A-ploeg. Dat speelde mee in mijn keuze om te vertrekken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties