Reactie Deschacht heeft verklaring voor defensieve problemen: "Deze manier van spelen houdt risico's in"

Deschacht heeft verklaring voor defensieve problemen: "Deze manier van spelen houdt risico's in"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Rene Weiler moest op Eupen beroep doen op oude krijger Olivier Deschacht. Na maanden revalidatie kon de verdediger weer eens aantreden. Maar natuurlijk had hij liever met een zege zijn seizoen begonnen.

De blonde routinier was zoals altijd eerlijk in zijn analyse. "Ik dacht dat het binnen was, maar dan maken ze toch nog een lucky goal. Davy kon er niets aan doen. Ik denk trouwens niet dat we veel grote kansen hebben weggeven. We hadden zelf kansen genoeg om die derde goal te maken."

Toch toonde Anderlecht zich weer kwetsbaar in de verdediging, iets wat Deschacht ook niet kon oplossen. "We willen hoog voetballen. Dat is een manier van spelen waarvoor we kiezen, maar dat houdt ook risico's in. Er ligt vijftig meter in onze rug. Misschien moeten we daarvoor eens naar oplossingen zoeken, maar we willen voetbal spelen."

Deschacht maakte na 4 maanden zijn wederoptreden.

Ook dankzij de kracht van Eupen, want voor de neutrale toeschouwer werd het een mooie wedstrijd. "Ik denk dat iedereen zich geamuseerd heeft", knikte Deschacht. "Ze hebben hoog druk gezet en wij konden niet uitvoetballen. Daarom zochten we wat meer de lange bal naar Lukasz. We hebben kansen gecreëerd, we hebben twee jongens van 18 kunnen inbrengen,... Het enige spijtige is dat we geen drie punten hebben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties