De Bock mag het komen uitleggen, spelers Moeskroen en STVV ontlopen de dans
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 111 reacties

Laurens De Bock mag het komen uitleggen bij Reviewcommissie, Stef Peeters en Simon Diedhiou komen met schrik vrij

De Bock mag het komen uitleggen, spelers Moeskroen en STVV ontlopen de dans
Foto: © photonews

De Reviewcommissie kwam samen voor speeldag 5 in de Jupiler Pro League. We waren benieuwd wie ze gingen oproepen, want wij zagen wel een aantal fasen die onder de loep konden worden genomen. Een speler moet uiteindelijk brommen.

Laurens De Bock zal het volgende week moeten komen uitleggen op het Bondsparket na zijn fouten in de match tussen Club Brugge en Standard. Dat heeft Thibault De Gendt laten weten.

Onze mening deze week zag er als volgt uit:

Elke week gaan we op zoek naar fases die door de Reviewcommissie kunnen worden bekeken. Die vergelijken we dan steeds met wat de Reviewcommissie uit zijn hoed tovert. Ook deze week zagen we weer een en ander passeren, benieuwd wat de commissie zal beslissen.

Om te beginnen nog even uitleggen: Omar Colley verdiende zondagavond een rode kaart voor zijn fout op Cordaro, net zoals Marcq twee keer geel had verdiend op vrijdagavond. Zij worden meer dan waarschijnlijk niet opgeroepen, omdat Colley de fysieke integriteit van de tegenstander niet in het gedrang bracht of omdat een straf voor twee keer geel niets voor de Reviewcommissie is.

Simon Diedhiou

Wél in aanmerking komend is Simon Diedhiou. De huurling van Gent trapte voor Moeskroen ei zo na Skúlason in twee. Onbegrijpelijk ook dat de ref dat niet heeft gezien.

Stef Peeters

Stef Peeters mag ook wel brommen voor zijn tackle op Stijn De Smet. Ook die werd zelfs niet bestraft met een fout. De voet vooruit en de tweede er nog even bijhalen om zeker te zijn dat de tegenstander niet meer rechtkomt: de broze enkels van Stijn De Smet volgens onze redacteur op Stayen 'in frut van elkaar'.

Laurens De Bock

We weten niet of het ooit al is voorgevallen bij de Reviewcommissie, maar mogelijk wordt Laurens De Bock twee keer opgeroepen op basis van tv-beelden. In de eerste helft viseerde hij Dossevi, na de pauze trapte hij in aanloop naar de 2-2 plompverloren op Mbenza.

Wie zou u oproepen? (U kan meerdere namen aanduiden)

10%
19%
63%
6%
14%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties