'Redder Mathijssen' is gearriveerd: "Oplossingen aanbieden"

'Redder Mathijssen' is gearriveerd: "Oplossingen aanbieden"
Foto: © photonews

Volg Westerlo nu via WhatsApp!

Jacky Mathijssen werd vandaag voorgesteld als nieuwe coach van KVC Westerlo. En de Limburger heeft een boel werk voor de boeg in korte tijd. Zaterdag moet hij immers al triomferen tegen Moeskroen.

Mathijssen was na zijn ontslag bij OHL even uit beeld verdwenen, maar bleef actief als analist. "Ik denk dat het evident is dat je de Belgische competitie blijft volgen", aldus Mathijssen. "Maar ik heb absoluut nood aan informatie. Ik ken de meeste spelers wel, maar het is een verschil dat je er zelf mee werkt of je speelt er tegen."

Bij Westerlo komt hij in een kleine club terecht, die vaak creatief oplossingen moet zoeken. "Het is een heel leuke club. Het is een vaste waarde, het staat voor iets en heeft charme. Deze club zit op dit moment in een crisissituatie en het is vooral zaak daar zo snel mogelijk uit te komen. We gaan proberen zo snel mogelijk een oplossing aan te bieden. We gaan proberen een goed compromis te vinden en de mankementen op te lossen. Een oplossing vinden waarin iedereen gelooft."

Het zal een zeer moeilijke oefening worden voor de spelers. Ze zullen het weeral op een andere manier moeten doen

De wedstrijd tegen Moeskroen wordt meteen een belangrijke test. "Zeer belangrijk. We willen de voeling met de concurrenten niet verliezen. Het zal een zeer moeilijke oefening worden voor de spelers. Ze zullen het weeral op een andere manier moeten doen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties